Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ne mogu zamisliti zemlju koja sluša ludog vođu"

Duterte nazvao Hitlera ludim tijekom posjeta Yad Vashemu

Ilustracija predsjednika Filipina Rodriga Dutertea (Foto: AFP)
Ilustracija predsjednika Filipina Rodriga Dutertea (Foto: AFP) Foto: Afp
Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte nazvao je nacističkog čelnika Adolfa Hitlera "ludim" tijekom posjeta Memorijalnom centru za žrtve holokausta Yad Vashemu u Jeruzalemu u sklopu službenog posjeta Izraelu.

"Ne mogu zamisliti zemlju koja sluša ludog vođu. I nikada nisam mogao shvatiti da ljudsko biće ide u ubilački pohod, ubijajući starce, žene, djecu", rekao je Duterte.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''namirisao je smeće'' Govor predsjednika Filipina nasmijao svijet: Golemi žohar na predsjednikovom ramenu inspirirao je kritičare Rodrigo Duterte (Foto: AFP) Sveto Trojstvo nazvao "glupim" "Bog razapet? Kako neimpresivno": Duterte tvrdi da bi njegov Isus spalio sve nevjernike

"Uvijek postoji lekcija koju treba naučiti. Despoti i čelnici koji pokažu gubitak razuma trebali bi biti maknuti".

U svom govoru nakon što je postao predsjednikom 2016., ovaj 73-godišnji čelnik rekao je da bi bio "sretan da izvrši pokolj" tri milijuna ovisnika o drogi na isti način na koji je Hitler ubio 6 milijuna Židova. Duterte se kasnije ispričao za tu izjavu.

Duterte se u ponedjeljak sastao s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom koji mu je priredio srdačnu dobrodošlicu unatoč kritikama da prima čelnika optuženog za kršenje ljudskih prava u borbi protiv droge u kojoj je na Filipinima ubijeno više od 4500 osumnjičenih u sklopu policijskih operacija.

(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene