Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SPASILA GA JEDNA STVAR

Muškarac oslobođen nakon što je gotovo 40 godina nevin bio u zatvoru: "To što mu se dogodilo grozna je nepravda"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Muškarac koji je u Sjedinjenim Državama proveo gotovo 40 godina u zatvoru zbog ubojstva koje nije počinio, pušten je u petak nakon što su rezultati DNK analize pokazali da je nevin.

Šezdesetdevetgodišnji Maurice Hastings proveo je više od 38 godina u zatvoru u Kaliforniji zbog ubojstva Roberte Wydermyer i dva pokušaja ubojstva 1983.

Okružni tužitelj u Los Angelesu George Gascon je u petak objavio da je presuda za ubojstvo iz 1988. ukinuta i da je Hastings pušten iz zatvora.

"To što se dogodilo gospodinu Hastingsu je grozna nepravda. Sustav pravosuđa nije savršen i kada saznamo za nove dokaze, zbog kojih gubimo povjerenje u presudu, naša je dužnost da brzo djelujemo", rekao je Gascon.

Hastings, koji je uvijek tvrdio da je nevin, na tiskovnoj je konferenciji rekao da želi uživati u svom životu i napredovati.

Pročitajte i ovo Ilustracija OKRUTNO UBOJSTVO Opalio selfie s trudnom suprugom pa je gurnuo s litice u 300 metara dubok ponor: "Izgledao je vrlo smireno"

"Neću upirati prstom. Ne stojim ovdje kao ogorčen čovjek", izjavio je. Kako bi dokazao svoju nevinost, 2000. godine je zatražio DNK analizu, no taj je zahtjev prvotno odbijen.

U lipnju je otkriveno da se DNK dokazi iz vremena ubojstva 1983. podudaraju s muškarcem koji je preminuo 2020., dok je bio u zatvoru zbog posebnog slučaja otmice i silovanja, poručio je ured okružnog tužitelja.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene