Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Djevojkama sa snimke 'Kosovo za patike' 10 mjeseci zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije djevojke sa snimke "Kosovo za patike" danas su u Prvom općinskom sudu u Beogradu osuđene na deset mjeseci zatvora, uvjetno na četiri godine, zbog krađe tijekom prosvjeda "Kosovo je Srbija" održanog u Beogradu 21. veljače poslije jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova i Metohije.

Predsjednica sudskog vijeća sutkinja Ana Milošević obrazložila je kako je stav tog Vijeća da će osuda u slučaju 20-godišnje Maje Trbojević i 19-godišnje Jovane Petrović postići svrhu kažnjavanja.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..." Ilustracija Reagirao i Vučić Od četvrtka na Kosovu samo jedna dozvoljena valuta: Dinar se izbacuje iz upotrebe, Srbiju optužili za zloporabu novca

Sutkinja Milošević je kazala da su djevojke krive zbog teške krađe, ali i da je sud kao olakšavajuće okolnosti prilikom odmjeravanja kazne imao u vidu njihovu mladost, priznanje kaznenog djela te kajanje.

>> Podignuta optužnica za 'patike' 

>> Gore ambasade, a Beograđanke pljačkaju trgovine

Prije izricanja presude na suđenju koje je danas počelo, Petrović i Trbojević su priznale da su krale poslije prosvjeda, ističući da se kaju zbog svega što su učinile.

"Ja se ispričavam svim građanima i državi što sam ih osramotila kao i svojoj obitelji", rekla je Petrovićeva dok je Trbojevićeva kratko kazala da se kaje.

Obje djevojke navele su da ih je na krađu povela masa i euforija te da nisu imale namjeru krasti niti da su ikada prije krale.

Stvari koje su uzele iz trgovina imale su namjeru zadržati za sebe, jer kako su rekle "nikada si nisu mogle priuštiti takvu garderobu".

Petrovićeva je rekla da ima završenu samo osnovnu školu, da radi u restoranu za 18.000 dinara i da tek sada planira upisati srednju školu, dok je Trbojevićeva završila srednju trgovačku školu i radi na "Depou" za plaću od 20.000 dinara.

Petrovićeva i Trbojevićeva dan nakon prosvjeda same su se prijavile policiji i vratile sve ukradene stvari. Snimka amaterskom kamerom na kojoj se vidi kako djevojke kradu robu završila je na YouTubeu u noći 22. na 23. veljače.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene