Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadač uhićen

Muškarac (28) u Frankfurtu gurnuo majku i dijete pod vlak, 8-godišnjak umro na mjestu

Katalonski prosvjednici u Strasbourgu (Foto: AFP)
Katalonski prosvjednici u Strasbourgu (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Katalonski prosvjednici u Strasbourgu (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Dijete (8) kojeg je nepoznati napadač jutros gurnuo pod vlak na glavnoj željezničkoj postaji u Frankfurtu umrlo je na mjestu, a njegova se majka (40) uspjela spasiti uvukavši se u prostor između tračnica. Policija je uhitila napadača

Maskirani muškarac gurnuo je majku (40) i dijete (8) pod vlak jutros oko 10 sati na glavnoj željezničkoj postaji u Frankfurtu. Dijete je umrlo na mjestu. Žena je preživjela jer se uspjela uvući u prostor između tračnica te je trenutno u bolnici, a težina njezinih ozljeda zasad nije poznata.

Pročitajte i ovo Godišnjica tragedije u OŠ Vladislav Ribnikar Godišnjica tragedije FOTO Dirljive scene ispred OŠ Vladislava Ribnikara: Roditelji ubijene djece stigli na mjesto masakra Otac prisiljavao svoga sina da trči po traci usprkos opetovanim padovima - 3 Preminuo u bolnici UZNEMIRUJUĆI VIDEO Otac optužen za ubojstvo: Tjerao sina (6) da vježba do iznemoglosti jer je predebeo, objavljena mučna snimka

Policija je ubrzo uhitila napadača za kojeg svjedoci kažu da je pokušao gurnuti još jednog čovjeka pod vlak prije nego se dao u bijeg. Navodno je riječ o muškarcu (28) iz Eritreje, no te informacije nisu potvrđene kao što nije ni jasan motiv napada.

"Majka se jedva spasila. Prolaznici su pobjegli nakon napada i vidjeli su muškarca afričkog podrijetla da bježi. Uhitili smo ga na stanici", kazala je frankfurtska policija, prenosi The Local.

Svjedoci napada i dječakove smrti su u šoku i neki su zatražili liječničku pomoć, a zbog ubojstva su bila zatvorena i četiri kolosjeka.

"Ljudi su zavijali i padali s nogu", rekao je svjedok stravičnog incidenta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene