Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema ga u Francuskoj

Depardieu ignorirao sud, još jednom i prijeti mu uhićenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glumac koji je nedavno digao prašinu zbog stjecanja ruskog državljanstva kako bi plaćao niže stope poreza, nije se pojavio na pariškom sudu, gdje protiv njega traje postupak zbog pijane vožnje na skuteru.

Francuski glumac Gerard Depardieu, u sukobu s francuskim vlastima od kraja 2012., nije se u utorak odazvao francuskom pravosuđu koje ga je pozvalo zbog vožnje skutera u pijanom stanju krajem studenoga.

"Neće biti prisutan" jer je "u inozemstvu iz profesionalnih razloga", objasnio je njegov odvjetnik Eric de Caumont.

Pročitajte i ovo Filip Zavadlav Od Nobelove nagrade do hipija VELIKA GALERIJA Cirkusom počeo, cirkusom završio: Pogledajte u kakvom je izdanju Filip Zavadlav dočekao presudu Milorad Dodik Odbijeni svi prigovori Počinje sudski proces protiv Milorada Dodika

>> Mora se pojaviti pred sudom!

Glumac, na zlu glasu u Francuskoj jer je odlučio nastaniti se krajem 2012. u Belgiji iz fiskalnih razloga, u subotu je stekao rusku putovnicu, a ponedjeljak je proveo u Švicarskoj sudjelujući na gala večeri dodjele Zlatne lopte u nogometu.

Odsustvo 64-godišnjeg glumca sa suđenja organiziranog u Palači pravde u Parizu izazvat će njegovo privođenje "za nekoliko mjeseci" pred kazneni sud, istaknuo je njegov odvjetnik.

Nakon lakšeg pada sa skutera u Parizu, glumcu je utvrđena visoka doza alkohola u krvi - 1,8 promila, dok je u Francuskoj dopušteno 0,5 promila. Proveo je nekoliko sati u ćeliji za otrežnjenje u policijskoj postaji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene