Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje kritično

Nelson Mandela i dalje kritično, ali stabilno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ikona borbe protiv apartheida Nelson Mandela i dalje je kritično, ali stabilno, prenosi BBC pozivajući se na izjavu njegove unuke. Aktualni predsjednik JAR-a Jacob Zuma otkazao je posjet Mozambiku.

Bivši predsjednik Južnoafričke Republike Nelson Mandela i dalje je u kritičnom stanju, a CNN je, pozivajući se na neimenovani izvor, sinoć objavio kako ga na životu održavaju aparati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Procurili dokumenti Mandela je u 'trajnom stanju vegetacije', liječnici preporučili isključivanje aparata Slika nije dostupna I dalje je u bolnici Mandelina bivša supruga: Danas mu je 'znatno bolje'

Mac Maharaj, glasnogovornik aktualnog predsjednika JAR-a Jacoba Zume, CNN-u nije htio komentirati tvrdnje neimenovanog izvora, pravdajući se poštivanjem povjerljivosti odnosa između liječnika i pacijenta.

>> Nelson Mandela i dalje kritično: 'Sve što možemo učiniti je pomoliti se za njega'

Sam Jacob Zuma je objavio priopćenje u kojem navodi da je večeras oko 22 sata po lokalnom vremenu posjetio Mandelu te da je njegovo stanje i dalje kritično, a da liječnici čine sve za njegovu dobrobit.

U istom priopćenju stoji i obavijest da je Zuma otkazao za sutra najavljeno sudjelovanje na jednoj regionalnoj konferenciji u Mozambiku.

Ikona borbe protiv apartheida i dobitnik Nobelove nagrade za mir u kritičnom je stanju u bolnici u Pretoriji već nekoliko dana. Ondje je prebačen zbog plućne infekcije, s kojom ima problema još od svojih uzničkih dana na otoku Robben.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene