Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Brown: Temelji europskog gospodarstva su 'zdravi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petero europskih čelnika koji su se okupili u Londonu na gospodarskom mini-summitu složili su se da su temelji europskog gospodarstva i dalje čvrsti, pozivajući ipak na veću transparentnost u radu financijskih ustanova, izjavio je britanski premijer Gordon Brown po završetku skupa.

"Temelji europskog gospodarstava i dalje su čvrsti", rekao je britanski premijer na početku tiskovne konferencije koju je održao zajedno s francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem, njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, šefom talijanske vlade u ostavci Romanom Prodijem i predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom.

Pročitajte i ovo Bombardiranje Ukrajine Dvije godine sukoba Rat koji je razorio živote i promijenio zemlju ne posustaje: "Nismo očekivali da će ih biti toliko" Euro - 3 13 mjeseci Život uz euro nekima zvuči kao iz bajke, a drugima kao iz vica: Tko je napunio blagajnu, a tko preživljava?

Ipak, "pozivamo na veću transparentnost kako bismo imali bolje informirana tržišta", dodao je Brown. Više čelnika istaknulo je potrebu dodatne regulative zbog nedovoljne transparentnosti.

"Želimo poduzetnički, a ne špekulantski kapitalizam. Želimo
transparentnost zato što ne želimo protekcionizam. Želimo slobodno tržište, lojalnu konkurenciju i transparentnost", istaknuo je Sarkozy.

Europski čelnici pozvali su također na prekid nasilja u Keniji, a tamošnje čelnike vlade i oporbe da razgovaraju "radi dobrobiti
kenijskog naroda".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene