Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zdravstvo 'u banani'

Britanija: Gori smo čak i od Slovenaca!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski mediji žale se da je njihov zdravstveni sustav toliko loš da žene ondje u prosjeku žive čak kraće nego ‘u bivšoj jugoslavenskoj zemlji Sloveniji’.

Britance je šokirao jučerašnji izvještaj koji je pokazao kako je očekivani životni vijek žena u njihovoj domovini niži od ostalih zapadnoeuropskih zemlja, pa čak i jedne istočnije – Slovenije. ‘Žena rođena u Engleskoj može očekivati da će živjeti 81 godinu i 11 mjeseci, ali Slovenka će živjeti dva mjeseca duže, iako ta bivša jugoslavenska zemlja troši mnogo manje na zdravstveno osiguranje', piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Robert Golob najavio premijer Golob Slovenija će priznati palestinsku državu: "Užasi koje svaki dan gledamo u Gazi su nedopustivi" Ilustracija Veliki problem Slovenci uputili neobičan zahtjev zbog brojnih turista koji će ići prema Hrvatskoj: "To su zatražili prvi put"

Britanci su u posljednjih godinu dana pali sa 14. na 16. mjesto, a prestigle su ih zemlje koje su među posljednjima ušle u Europsku uniju, Slovenija i Malta. Zemlje koje su do prije dvadeset godina bile iz Željezne zavjese, Slovenija i Češka, od Velike Britanije imaju i manju smrtnost novorođenčadi.

Osim nižeg očekivanog životnog vijeka i manje smrtnosti, ne samo Britanci već i zapadni Europljani trebali bi biti zabrinuti sljedećim podacima: po debljini stanovništva na četvrtom su mjestu, iza SAD-a, Meksika i Novog Zelanda, a prednjače i po broju tinejdžerskih trudnoća.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene