Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rješenje za nostalgiju....

Britanac indijskog podrijetla kupio otok Britaniju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanac indijskog podrijetla toliko je oduševljen Velikom Britanijom da je u Dubaiju, u koji se preselio, kupio otok Britaniju, u arhipelagu koji je izgrađen tako da iz zraka izgleda kao karta svijeta.

Safiju Qurashiju doista nedostaje dom. Toliko da je izdvojio 43 milijuna funti kako bi kupio otok koji ima oblik Velike Britanije, piše Daily Mail. To je jedan od 230 otoka na spektakularnom vodenom području, koji su privukli interes slavnih uključujući Davida Beckhama i Angeline Joli. Qurashi uživa u životnom stilu milijunaša u jednom od zaljevskih najuspješnijih zemljišta, ali još uvijek u sebi ima sjećanje na ulice Balhama u kojem je odrastao.

Pročitajte i ovo Poplava u Velikoj (Foto: Požega.eu) Najkritičnije u Maloj Velikoj Veliko nevrijeme u Velikoj kod Požege: Stanovnici se pitaju tko će im nadoknaditi štetu Zatvor (Foto: AFP) Planirala napad u Britaniji Najmlađa pripadnica ženske terorističke ćelije osuđena na doživotni zatvor u Britaniji: "Bile su pune mržnje"

‘Ponosan sam na svoje britansko nasljeđe. Ne prođe ni dan, a da ne pomislim na London. To mi je dom, a kome ne bi nedostajao dom?’, zapitao je Safi. Sada namjerava svoj otok pretvoriti u mjesto koje izgleda poput Britanije, na način da će njegove građevine biti izgrađene po uzoru na arhitekturu karakterističnu za tu zemlju, a bit će ondje i replika tradicionalnog lodonskog puba.

Qurashi je rekao kako je pri tom ciljao na stvaranje ‘najbolje od Velike Britanije tijekom sunčanog vremena’, tako da će izgraditi stanove ne samo za superbogate, već i za one s limitiranim budžetima. ‘Bit će to rezidencijalno područje s odmaralištem. Bit će mnogo zelenila i ekoprijateljskih građevina’, kaže Safi. Gledano odozgo, arhipelag koji je konstruiran većinom od pijeska, izgleda kao karta svijeta. Njegova je ukupna cijena oko 10 milijardi funti, a projekt je lansirao dubaijski vladar, šeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum 2003. godine.

‘Iako sam volio Britaniju, postao sam umoran od tamošnjeg vremena i kriminala. Bio sam uvjeren da se u Dubaiju događa nešto uzbudljivo, pa sam pomislio da bi bilo dobro da pokušam. Bilo je teško ostaviti prijatelje i obitelj’, zaključuje razgovor Safi koji je spojio fizički izgled Velike Britanije sa non-stop sunčanim vremenom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene