Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužen i za krađu identiteta

Bivši demokratski asistent na sudu zbog objavljivanja osobnih podataka republikanaca za suđenja Kavanaughu

Pravosudni odbor Senata (Foto: AFP)
Pravosudni odbor Senata (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Pravosudni odbor Senata (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Bivši asistent demokratskih zastupnika u parlamentu izveden je u četvrtak pred sud u Washingtonu zbog toga što je na internetu objavio povjerljive podatke o republikanskim zastupnicima dok je trajalo saslušanje kandidata Donalda Trumpa za Vrhovni sud i žene koja ga optužuje za spolno zlostavljanje.

Jacksona Coska (27) uhitila je u srijedu policija Capitola pod sumnjom da je objavio adresu i broj telefona nekoliko republikanskih senatora na stranicama Wikipedije posvećenim njima.

Pročitajte i ovo Brett Kavanaugh (Foto: AFP) Otvara se put unatoč optužbama Odbor američkog Senata podržao Trumpova kandidata: Jedan od senatora tražio odgodu glasanja Brett Kavanaugh (Foto: AFP) Tko će imati kontrolu? Dramatičan dan u Americi: "Zaklinjem se danas, ja sam nedužan po ovoj optužbi"

Tako je izmijenio stranice troje članova pravosudnog odbora Senata koji je prije tjedan dana pod prisegom ispitivao suca Bretta Kavanaugha i njegovu tužiteljicu Christine Blasey Ford.

Te su dodane informacije ubrzo otkrivene i povučene s mrežne stranice.

Jackson Cosko je optužen za objavljivanje privatnih podataka i za krađu identiteta, navodi se u priopćenju ureda tužitelja savezne prijestolnice.

Mladić je od siječnja 2017. do svibnja 2018. radio kao asistent dviju demokratskih senatorica kao stručnjak za informatičku sigurnost. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene