Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BiH: Pomama za Porscheima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupi automobili Porsche koji u najjeftinijoj izvedbi u prosjeku stoje oko 100 tisuća eura u protekloj su godini bili iznimno tražena roba na tržištu BiH, prenose banjalučke "Nezavisne novine".

U zemlji s oko četiri milijuna stanovnika, u kojoj prosječna zarada jedva prelazi 250 eura mjesečno, tijekom 2006. godine prodana su čak 53 automobila ovog prestižnog proizvođača uključujući i model čija cijena je veća od 182 tisuće eura.

Pročitajte i ovo Država prodaje vozila viđeno - kupljeno Država prodaje 24 vozila: U ponudi auti, kamioni i gliseri... Slika nije dostupna Stiže 2017. Porsche - Sljedeća generacija Cayennea brža i puno lakša

"Prodaja je nadmašila sva naša očekivanja", izjavio je Edin Grcić, voditelj prodaje predstavništva Porschea za BiH koje djeluje u sastavu poslovne grupacije ASA holding iz Sarajeva.

Uspjeh u prodaji prestižnih sportskih automobila u BiH tim je veći jer su Porscheovi modeli postali dostupni tek u rujnu ove godine a prodavači su računali kako će uspjeti plasirati do tridesetak vozila.

Pojašnjavajući tko u BiH uopće traži Porsche, iako u toj zemlji
gotovo da nema cesta gdje bi se dale iskoristiti mogućnosti takvih automobila, Grcić kaže kako su to uglavnom poduzetnici i vlasnici tvrtki.

Ovakva klijentela ima i posebne zahtjeve pa gotovo nitko ne kupuje najjeftinije osnovne modele.

Najtraženiji model Porschea u BiH je prestižna Carrera a odmah nakon toga na ljestvici najprodavanijih je SUV Cayenne.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene