Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedi žutih prsluka

Antisemitski izljevi u Francuskoj zgrozili javnost: Verbalno napadnut ugledni filozof, pokrenuta istraga

Napadnuti filozof Alain Finkielkraut (Foto: Dnevnik.hr)
Napadnuti filozof Alain Finkielkraut (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Napadnuti filozof Alain Finkielkraut (Foto: Dnevnik.hr) Napadnuti filozof Alain Finkielkraut (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Francuske novine (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Francuska je šokirana govorom mržnje za vrijeme jučerašnjeg prosvjeda Žutih prsluka. Ugledni intelektualac Alain Finkelkraut verbalno je napadnut.

Skupina izgrednika dobacivala je Alainu Finkelkrautu da se vrati u Tel Aviv, da je Francuska njihova zemlja, a njega su nazivali cionistom.

Pročitajte i ovo Francuski predsjednik Emmanuel Macron Ponovo na birališta Francuska se priprema za parlamentarne izbore: "Ovi će biti najvažniji u povijesti Pete republike" Francuski predsjednik Emmanuel Macron Jedan je prioritet ključan Francuska i SAD će učiniti sve da spriječe eskalaciju na Bliskom istoku

Francuski sud pokrenuo je istragu zbog javnog vrijeđanja na temelju podrijetla, nacionalnosti, vjere ili rase. Napadnuti filozof tvrdi da izrečeno nije bilo usmjereno samo protiv Židova.

"Nitko ne treba to naširoko razmatrati da bi shvatio ton, prizvuk izrečenog, a samim tim i podrijetlo takvog govora. Među europskim antisemitima nema retorike ''Bog će vas kazniti''. Za staromodne antisemite možda smo ubojice Krista, ali ne i ''Bog će vas kazniti'', tako govori Alah'', rekao je Alain Finkelkraut, napadnuti filozof. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene