Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mišljenje eurozone

'Nema nesuglasica oko Grčke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je ocijenila da između članica eurozone nema temeljnih razmimoilaženja po pitanju Grčke, izvješćuje AFP s konferencije za novinare s malteškim premijerom Josephom Muscatom.

"Ne vjerujem da postoje razmimoilaženja oko temeljnih pitanja kada govorimo Grčka", kazala je šefica njemačke vlade odgovarajući na pitanje novinara da li se pribojava da bi nova grčka vlada mogla unijeti razdor u eurozoni, imajući u vidu financijske probleme i u Italiji i Francuskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nema Grexita! Postignut jednoglasan dogovor EU i Grčke Slika nije dostupna Što sada? Varoufakisovo mjesto preuzima 'mozak' ekonomske politike Sirize

"Razgovarala sam telefonski s talijanskim premijerom i u kontaktu sam s predsjednikom Hollandeom. Razgovarali smo o tome i mislim da je sada na Grčkoj da nam točno predstavi svoje ideje", kazala je Merkel.

'Prestanite kritizirati njemačku kancelarku'

Grčki premijer Aleksis Cipras i njegov ministar financija Janis Varufakis krenuli su na europsku turneju kako bi svoje partnere u EU-u upoznali sa svojim idejama kako nastaviti dalje nakon što su u predizbornoj kampanji obećali da će prekinuti s mjerama štednje koju su Grčkoj nametnuli vjerovnici u zamjenu za financijsku pomoć radi izbjegavanja bankrota.

Cipras je u utorak bio u Rimu i razgovarao s premijerom Matteo Renzijem, a odmah nakon sastanaka s trojicom čelnika EU-a otputovao je u Pariz na razgovore s predsjednikom Francoisom Hollandeom. U četvrtak Varufakisa u Berlinu očekuje njemački ministar financija Wolfgang Schaeuble. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene