Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Antička umjetnička djela

Amerikanci vratili ukradene antikvitete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američke vlasti predale su u Washingtonu predstavnicima Italije sedam umjetničkih djela iz razdoblja antike te druge umjetničke predmete koji su ukradeni i prokrijumčareni iz Italije.

Dvije keramičke vaze odnosno posude stare dvije tisuće godina, rimska statua, renesansna slika i tri glazbena zapisa zbornog pjevanja iz 13. stoljeća među predmetima koji su na svečanosti u Washingtonu predani talijanskom veleposlaniku Claudiju Bisognieru.

Pročitajte i ovo Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju

>> Pronađene umjetnine ukradene 1999.

Ti predmeti otkriveni su u četiri odvojene istrage na području SAD-a a neki od ukradenih predmeta povezani su s pripadnicima talijanske mafije koji su pod istragom, kazali su američki izvori.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene