Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA KONCU PRIZNAO

Teoretičar zavjere optužio obitelji poginulih da su lažirale masakr: Sada mora platiti gotovo milijardu dolara

Alex Jones
Alex Jones Foto: Joe Buglewicz / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Teoretičar zavjere Alex Jones mora platiti 965 milijuna dolara odštete obiteljima ubijenih u pucnjavi u školi Sandy Hook.

Takvu odluku porota je donijela nakon što je napadač ubio dvadesetero djece i šestero članova osoblja u prosincu 2012., a kada je Jones optužio ožalošćenu obitelj da su "glumci koji su lažirali masakr". Tvrdio je kako je pucnjava izmišljena jer vlada želi ograničiti oružje.

Tijekom završnog suđenja, odvjetnici osam obitelji izjavili su da je Jones lagao o pucnjavi kako bi privukao pažnju na svoju internetsku stranicu Infowars i tako povećao prodaju raznih proizvoda koje je nudio, piše Sky News.

Pročitajte i ovo Poplave u Nigeriji katastrofa FOTO/VIDEO Apokaliptični prizori: U najgorim poplavama u posljednjih deset godina poginulo 500 ljudi

Pročitajte i ovo Spašavatelji u Venezueli POTRAGA ZA PREŽIVJELIMA Užas u Venezueli: Najmanje 43 mrtvih u klizištu, više od 50 nestalih

Osim toga, jedan od odvjetnika izjavio je kako su obitelji ubijenih godinama trpjele maltretiranje i prijetnje smrću. Navodno su im prijetili Jonesovi sljedbenici.

"Svaka od ovih obitelji je tugovala, a Alex Jones je stavio nogu ravno na njih", rekao je odvjetnik. Jones je na koncu priznao da se pucnjava ipak dogodila.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene