Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Američki helikopter srušen ručnim lanserom u Afganistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki helikopter CH-47 Chinook koji se u srijedu navečer srušio na jugu Afganistana, pri čemu je poginulo sedam članova posade i putnika, prema preliminarnim nalazima istrage srušen je projektilom iz ručnog protuzrakoplovnog lansera.

Prema američkim izvorima, u padu Chinooka poginula je petočlana američka posada i dvojica vojnih putnika, jedan britanski i jedan američki vojnik, što su potvrdila i ministarstva obrane u Londonu i Ottavi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šerijatski zakon Tisuće ljudi na stadionu gledalo javnu egzekuciju u režiji talibana Ilustracija Uzrok nesreće nije poznat Tragedija u Afganistanu: Pao zrakoplov koji je letio za Moskvu

Pentagon je objavio kako su sva sedmorica poginulih bili iz sastava misije ISAF-a u Afghanistanu, te kako se incident dogodio kod mjesta Kajaki u pokrajini Helmand.

Postrojba koja je upućena na mjesto pada helikoptera, uletjela je u zasjedu, kazali su dužnosnici ISAF-a, no nema izvješća o stradalima u tom napadu, navodi CNN.

Pentagon navodi kako je tijekom okršaja, postrojba pozvala zračnu podršku kako bi se uklonila neprijateljska prijetnja, te da je u pucnjavi ranjen jedna afganistanski civil koji je smješten u poljsku bolnicu ISAF-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene