Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Mašinerija' - Amazon

Skladišta veličine 28 nogometnih igrališta, rade 200 narudžbi u sekundi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bi se pripremio za takozvani 'cyber ponedjeljak', koji dolazi nakon 'crnog petka', Amazon je morao privremeno zaposliti čak 50.000 ljudi, koji su raspoređeni u njihovih 40 ogromnih skladišta diljem zemlje.

Prošle godine, na cyber ponedjeljak, koji je odgovor online trgovina na 'crni petak' u SAD-u, Amazon je prodavao više od 200 artikala u sekundi. Ove blagdanske sezone očekuje se kako će Amazon to i nadmašiti. Prvi izvještaji govore kako je promet na Amazonu porastao za 40 posto u posljednjih godinu dana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne bira žrtve Serijski ubojica ponovo napao, građani drhte, a policija tapka u mraku Slika nije dostupna Putnici u nevjerici ŠOK U ZRAKU Kapetan aviona umro usred leta

>> Amazon 'uzdrmao' tržište tableta: Pogledajte što su predstavili!

To se ne događa magičnim putem, jer Amazon ulaže milijarde u svoja robna skladišta. U posljednjih pet godina Amazon je zaradio 5,3 milijardi dolara zbog toga, od čega 2,3 milijarde, odnosno 43 posto navedene ukupne zarade, samo u posljednjih 12 mjeseci, prenosi Business Insider.

Jedno takvo robno skladište, otkud kreću pošiljke artikala kupljenih putem interneta, koje se nalazi u Phoenixu u Arizoni, površine je čak 28 nogometnih igrališta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene