Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadi na Albance

FOTO Pekare Albanaca napadnute bombama i kamenjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pekarna u Somboru bila je nekoliko puta meta vandala i prije sedam godina, kada su na njoj razbijeni izlozi, a građanima je u nekoliko navrata čak dijeljen i besplatan kruh kako ga ne bi kupovali u pekarnama čiji su vlasnici Albanci.

Tri pekarne u vlasništvu Albanaca uništene su ili oštećene tijekom noći sa srijede na četvrtak u Somboru, Novome Sadu i Staroj Pazovi, izvijestili su u četvrtak vojvođanski mediji.

Pročitajte i ovo Vojnici - 2 Ruski plaćenici Srpski vojnici žale se na okrutnost! Pucaju im iznad glava, mlate ih i tjeraju u borbu bez streljiva: "To znači da te šalju u sigurnu smrt ili barem ranjavanje" Policija u Srbiji, ilustracija Radnik postao heroj Detalji brutalnog napada pomahnitale 40-godišnjakinje: "Krvi je bilo na sve strane, jaukala je..."

Nepoznati počinitelji zapalili su tijekom noći pekarnu 'Dva brata' u Somboru, čiji je vlasnik pripadnik albanske nacionalne zajednice, javila je Radio-televizija Vojvodine (RTV), dodaju da je u požaru podmetnutom u dva sata poslije ponoći izgorio sav inventar.

U Gradskoj upravi Sombora novinarima je rečeno da najoštrije osuđuju ovaj incident i da su u stalnom kontaktu s vlasnikom pekarne i predstavnicima policijske uprave u tom gradu.

Pekarna u Somboru bila je nekoliko puta meta vandala i prije sedam godina, kada su na njoj razbijeni izlozi, a građanima je u nekoliko navrata čak dijeljen i besplatan kruh kako ga ne bi kupovali u pekarnama čiji su vlasnici Albanci, javio je RTV.

U vojvođanskom mjestu Stara Pazova rano ujutro bačena je bomba na pekarnu 'Milenium', čiji je vlasnik Albanac Albon Balaj. Prethodno je u izlog radnje pucano iz vatrenog oružja iz automobila u pokretu, prenose mjesne mediji koji navode da je istraga u tijeku.

Radio-televizija Stara Pazova prenosi da su se u trenutku napada u prostoriji gdje se nalazi proizvodni pogon nalazile dvije osobe i da nitko nije ozlijeđen.

Zbog utakmice se potukli i u gimnaziji - Morala je intervenirati policija!

Pekara 'Vojvođanka' u Novom Sadu, čiji je vlasnik također Albanac, napadnuta je kamenjem u srijedu navečer. U pekarni su potvrdili da je bila policijska ophodnja, ali da im je rečeno da neće pokretati postupak jer je šteta minimalna i da mogu sami da podnijeti kaznenu prijavu tužiteljstvu.

Zaposlenik Ljubomir Živković kazao je da je svima jasno da je kamenje bačeno zbog toga što je vlasnik Albanac te da u 20 godina koliko pekarna radi nije bilo nikakvih incidenata.

Predsjednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pasztor najoštrije je osudio napade na pekare.

'Inzistiram na tome da mjerodavna državna tijela posvete hitnu i punu pažnju ovom slučaju i u najbržem mogućem roku utvrde sve okolnosti i počinitelje ovog zabrinjavajućeg djela', istaknuo je Pasztor.

Pasztor je naglasio da su incidenti za koje se osnovano sumnja da su povezani s etnički motiviranom mržnjom, apsolutno nedopustivi i da se moraju odlučno sprječavati i još odlučnije sankcionirati.

Pokrajinski pučki pravobranitelj je u priopćenju izrazio bojazan da se ovi događaji mogu dovesti u vezu s događajima na kvalifikacijskoj utakmici za plasman na prvenstvo Europe između Srbije i Albanije. Utakmica reprezentacije dvije države igrane 13. listopada u Beogradu prekinuta je i otkazana zbog međunacionalnoga incidenta i nereda koji su izbili među igračima i navijačima na terenu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene