Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krijumčari u BiH

Akcija "Zlatni karat" urodila plodom: Uhićeno trideset ljudi, zaplijenjeno čak 40 kilograma zlata i srebra

Zlatne poluge, ilustracija (Foto: AFP)
Zlatne poluge, ilustracija (Foto: AFP) Foto: AFP
Najmanje trideset osoba uhićeno je u srijedu i četvrtak u Bosni i Hercegovini pod sumnjom za sudjelovanje u organiziranom kriminalu, porezne utaje te krijumčarenje, a policija je u provedenim racijama diljem zamlje od njih zaplijenila i desetke kilograma plemenitih metala, potvrđeno je tijekom dana iz Državne agenije za istrage i zaštitu.

U policijskom priopćenju stoji kako je operativna akcija, kodnog naziva "Zlatni karat", provedena po nalogu Tužiteljstva BiH. Trideset uhićenih osumnjičeno je za niz kaznenih djela, a tereti ih se da su se u suradnji s drugim osobama, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, bavili krijumčarenjem i nedopuštenim rasturanjem neocarinjene robe, točnije predmeta od zlata i srebra.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Ilustracija Osuđivani nasilnik Stravičan zločin u susjednoj zemlji: Ubio bivšu partnericu pred djetetom pa ga oteo

Akcija, koja je započela u srijedu traje i dalje, a policijske racije provode se na ukupno 56 lokacija širom Bosne i Hercegovine, odnosno u Sarajevu, Tuzli, Gračanici, Živinicama, Tešnju, Maglaju, Cazinu, Bihaću, Konjicu i Kladnju.

Do sada je pronađeno i privremeno oduzeto oko 40 kg zlata i srebra te veća količina novca za koje se pretpostavlja da potiču iz kaznenih djela koja se osumnjičenima stavljaju na teret.

Operativna akcija "Zlatni karat" rezultat je višemjesečnih operativnih i istražnih aktivnosti policijskih službenika SIPA-e.

Tužiteljstvo sve uhićene sumnjiči za kaznena djela organiziranog kriminala, krijumčarenje, organiziranje skupine za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe, pranje novca, porezne utaje ili prevare i krivotvorenja znakova za obilježavanje robe.

Iz Tužiteljstva BiH potvrdili su da se istraga u ovom slučaju nastavlja, a istodobno su objavili i kako poduzimaju odvojenu akciju u kojoj je zbog sumnje u zloporabe službenog položaja i ovlasti osumnjičeno šest carinika koji su primali mito kako bi nezakonito umanjivali carinske pristojbe za uvoznu robu. (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene