Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Balić najbolji, Metličić četvrti asistent

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon prvog kruga Svjetskog prvenstva u rukometu hrvatski reprezentativac Ivano Balić i Islanđanin Olafur Stefansson upisali su najviše asistencija, svaki po 16. Među prvih deset asistenata dosadašnjeg dijela Svjetskog prvenstva u Njemačkoj nalazi se i Petar Metličić koji sa 14 asistencija zauzima četvrto mjesto.

Najbolji strijelac prve runde natjecanja je egipatski reprezentativac Ahmed El Ahmar sa 26 pogodaka, drugi je Islanđanin Valur Gudjon Sigurdsson (25), a treći Koreanac Chio-Hyo Cho (23). Prvi strijelac hrvatske vrste je Igor Vori sa 15 pogodaka koji ukupno zauzima 28. mjesto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SP rukometašice: Hrvatska - Makedonija 29:29 Slika nije dostupna SP rukomet - Hrvatice u lovu na Peking

El Ahmar je vodeći i na zajedničkoj ljestvici strijelaca i asistenta sa ukupno 38 bodova, drugi je Islanđanin Sigurdsson (32), a treću poziciju dijele Čeh Filip Jicha (30) i Egipćanin Hussein Zaky (30). Ivano Balić (12 pogodaka i 16 asistencija) i Petar Metličić (14 pogodaka, 14 asistencija) dijele petu poziciju sa po 28 bodova.

Najviše ukradenih lopti ima Norvežanin Johnny Jensen (11), dok su u hrvatskim redovima najviše lopti "ukrali" Petar Metličić (4) i Mirza Džomba (4). Prvi blokeri SP-a su Čeh Jicha i Egipćanin Zaky (9), dok je Metličić sa pet blokiranih suparničkih udaraca na devetom mjestu.

U konkurenciji vratara nakon tri nastupa najbolji prosjek obrana ima Francuz Yohann Ploquin (54 posto) ispred Norvežanina Ole Erevika (51 posto). Dragan Jerković je na 17. mjestu sa 37 posto obrana. Inače, najviše obrana ima Poljak Slawomir Szmal koji je prikupio 53 obrane u tri susreta i ima prosjek od 46 posto obrana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene