Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglas

Najbolji način za prevladavanje vrućina: kvalitetan klima uređaj

PR
PR Foto: PR
Saznajte zašto su klima uređaji ključni za borbu protiv vrućina i kako odabrati pravi model za vaše potrebe. Visoke temperature posljednjih godina obaraju rekorde diljem Hrvatske, a suočavamo se s vrućinama koje dosežu i do 40 stupnjeva Celzijusa tijekom dana, kao i noćima kada temperature ne padaju ispod 25 stupnjeva. Kako bismo ostali svježi i osjećali se ugodno, potrebno nam je svako moguće sredstvo. Iako spuštene rolete, zavjese i ventilatori mogu pomoći, najučinkovitije rješenje za vruće dane i noći je kvalitetan klima uređaj.

PR PR (Foto: PR)

Evolucija klima uređaja i različiti tipovi
U 19. stoljeću prvi oblik „klima uređaja“ bili su veliki blokovi leda, koji su pružali osvježenje samo u bolnicama i bogatim domovima. Danas, klima uređaji su napredovali do modernih i pristupačnih uređaja. Postali su neizostavan dio života u zemljama s dugim razdobljima visokih temperatura. Kada odaberemo klima uređaj, važno je imati određeno predznanje kako bismo osigurali da naš izbor odgovara našim potrebama i veličini prostora. Postoje dva glavna tipa klima uređaja: zidni klime uređaji i prijenosni klima uređaji. Zidne klime su najčešći oblik i sastoje se od vanjske i unutarnje jedinice. Prijenosne klime su lako prenosivi, ali imaju veću potrošnju energije i manji rashladni učinak.

Kako odabrati pravi klima uređaj
Prilikom odabira klima uređaja, važno je uzeti u obzir nekoliko faktora. Prvo, trebate odrediti namjenu uređaja, odnosno hoće li se koristiti samo tijekom ljetnih mjeseci ili tijekom cijele godine. Također je važno uzeti u obzir kvadraturu prostora, lokaciju, orijentaciju i izolaciju. Postoje općenita pravila koja preporučuju odgovarajuću snagu klima uređaja temeljem veličine prostora. Na primjer, na eKupi možete jednostavno unijeti kvadraturu prostora kako biste dobili preporuku za odgovarajući klima uređaj. Lokacija je također bitna, pa ako se nalazite na obali ili u prostoru s lošom izolacijom, možda će vam trebati klima uređaj veće snage.

PR PR (Foto: PR)

Dodatne mogućnosti za osvježenje
U nekim slučajevima, instalacija klima uređaja može biti izazovna ili postoji dio prostora koji nije obuhvaćen hlađenjem klima uređajem. U tim situacijama, prijenosni klima uređaji i ventilatori mogu biti od pomoći. Pri odabiru između prijenosnih klima uređaja i ventilatora, važno je razmotriti veličinu prostorije, potrebu za hlađenjem i razinu buke koju uređaji proizvode. Na eKupi možete pronaći širok izbor uređaja koji odgovaraju vašim potrebama.

PR PR (Foto: PR)

Kako naručiti klima uređaj s montažom za svježinu bez stresa
Montaža klima uređaja je jedan od aspekata o kojem često ne razmišljamo sve dok ne dođe trenutak kada nam je potrebna. Uz eKupi, možete jednostavno naručiti klima uređaj i osigurati da montaža bude obavljena brzo i efikasno. Prednosti kupnje klime s montažom na eKupi su mnogobrojne. Prvo, klima uređaj će biti instaliran od strane ovlaštenog servisera, što jamči stručnost i kvalitetu postupka. Osim toga, moguće je platiti montažu na rate, što vam omogućuje fleksibilnost u financijskom planiranju. Na taj način, osim ugodne atmosfere u vašem domu, možete osigurati da montaža klima uređaja ne predstavlja veliko opterećenje za vaš novčanik. Kako biste naručili klima uređaj s montažom, jednostavno upišite kvadraturu prostora, odaberite željeni uređaj, dodajte uslugu montaže u košaricu i dovršite kupovinu. Nakon toga, stručni tim za montažu će vas kontaktirati kako biste dogovorili detalje i vrijeme dolaska. Tako možete bezbrižno uživati u svježini vašeg doma, znajući da je vaš klima uređaj stručno instaliran i da ste izbjegli nepotrebni stres.
Klima uređaji su najučinkovitije sredstvo za suočavanje s visokim temperaturama tijekom vrućih ljetnih dana i noći. Odabir pravog klima uređaja ključan je za postizanje udobnosti i svježine u vašem domu. Uzimajući u obzir faktore poput namjene, kvadrature prostora i lokacije, možete pronaći idealan klima uređaj za svoje potrebe. Uz dodatne opcije kao što su prijenosni klima uređaji i ventilatori, možete osigurati osvježavajuću atmosferu čak i u teže dostupnim dijelovima prostora. Na eKupi možete pronaći širok izbor klima uređaja i mogućnost montaže kako biste olakšali proces nabave i instalacije. Ne zaboravite da je, uz pomoć tehnologije, važno održavati hidrataciju pijenjem dovoljno vode tijekom vrućih ljetnih mjeseci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene