Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje samo do ponoći

Božinović: "Situacija se nije poboljšala, odluka o radnom vremenu noćnih klubova će se produžiti"

Odluka o ograničavanju radnog vremena za noćne klubove produžena je do 22. rujna te će oni i dalje moći raditi samo do ponoći.

Ministar unutarnjih poslova i čelnik Nacionalnog stožera Davor Božinović danas je najavio kako će odluka o ograničenju radnog vremena noćnih klubova do ponoći biti produžena, a odluku je službeno objavila civilna zaštita. Radno vrijeme noćnih klubova, kafića i barova do 22. rujna ostaje do 24 sata.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Šef nacionalnog stožera Božinović: "Uvođenje COVID redara predložili su sami ugostitelji." Komentirao i napad na Markovu trgu Slika nije dostupna 5 sati naprijed, 25 % nazad Akcija noćnih klubova protiv Stožera: ''Želimo poslati poruku da mi nismo širitelji virusa kao što nas se stigmatizira''

"Ta odluka bila je donesena jer se epidemijska situacija pogoršala. Nažalost, ne možemo reći da se poboljšala ovih dana i to presumira da će odluka biti produžena", kazao je Božinović.

U ponoć je naime istekla odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite kojom se ograničavalo radno vrijeme barova i klubova.

Božinović se osvrnuo i na medijske napise kako će vize za SAD, ako ih se u rujnu izda još dvije tisuće, otići u povijest te je Hrvatska na korak do njihova ukidanja

"Prošle godine smo bili nešto iznad 3 posto odbijenih viza za hrvatske državljane. Ne znamo točnu brojku, ali možemo pretpostaviti da broj pada obzirom na podatke iz proteklih godina. Vjerujem da će broj ubrzo pasti ispod tri posto", rekao je Božinović.

Upitan hoće li refinancirati troškove državnim službenicima koje potiču da izvade vizu, rekao je da zna kako su to neke države radile pa to ne bi bilo ništa novoga.

Božinović je sudjelovao na obilježavanju 30. obljetnice osnutka najelitnije jedinice hrvatske policije te polaganju vijenaca za poginule i umrle pripadnike Antiterorističke jedinice Lučko.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene