Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gašenje požara i dalje u tijeku

Zračne snage i jutros upućene na požarište u Cetinskoj krajini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su i jučer bile angažirane u gašenju požara na lokaciji Plišivica-Zelovo u Splitsko-dalmatinskoj županiji, zračne snage su u srijedu od ranog jutra ponovno upućene na požarište na istoj lokaciji.

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne Zemunik u srijedu su od ranog jutra upućene su na gašenje požara na lokaciju Plišivica-Zelovo u Cetinskoj krajini u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Radi se o požaru u čijem su gašenju i jučer bile angažirane zračne snage, a danas ponovno gase požar s s jednim Canadairom CL-415 i dva Airtractora AT-802.

Na jučerašnja tri požarišta (Staro selo Jesenice kod Omiša, Slano, Plišivica-Zelovo u Cetinskoj krajini) zračne snage izbacile su više od 400 vodenih bombi, odnosno više od 2000 tona vode te je ovo do sada bio najveći angažman zračnih snaga u jednom danu u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (20. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju na 35 požarišta (11 u Šibensko-kninskoj, devet u Splitsko-dalmatinskoj, osam u Dubrovačko-neretvanskoj i sedam u Zadarskoj županiji).

Sveukupno su kroz 37 dana trajanja protupožarne sezone zračne snage 93. zrakoplovne baze ostvarile više od 2000 letova i 250 sati naleta (punih 10 dana) u gašenjima požara, pri čemu je izbačeno više od 10 000 tona vode.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene