Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Molili krunicu

Zagreb: U katedrali molitva 'Za hrvatske branitelje i za Domovinu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zagrebačkoj katedrali večeras su hrvatski branitelji, među kojima su bili i oni koji prosvjedom traže smjenu resornog ministra i njegovih najbližih suradnika, molili krunicu "Za hrvatske branitelje i za Domovinu", a molitvu su predvodili pomoćni biskupi zagrebački mons. Valentin Pozaić i mons. Ivan Šaško.

Branitelji su krunicu, kazao je biskup Šaško, molili u najtežim danima obrane domovine, a mole ju i danas "u svojim domovima, kao i oni koje je nevolja i zabrinutost za domovinu izvela na hladnoću zagrebačkih ulica".

Pročitajte i ovo Ivan Pernar i prosvjednici protiv molitelja na zagrebačkom Trgu bana Jelačića Prva subota u mjesecu FOTO Incident na molitvi u centru Zagreba: Policija privela nekoliko osoba, jedna je pljunula na Pernara Molitva krunice na Trgu bana Josipa Jelačića Prva subota u mjesecu Molitelji i u ožujku izišli na ulice: U Zagrebu ih dočekali prosvjednici s bubnjevima, neki legli pred policiju

Naš narod osjeća, kazao je, kada treba biti u molitvi pred Bogom, da govorimo pročišćeni istinom, bez imalo mržnje i sebičnosti.. Naveo je kako je prije nekoliko dana u susretu s braniteljima koji prosvjeduju čuo rečenicu: "Oče biskupe, trebamo moliti i za svoje neprijatelje". Tu rečenicu nije rodila ni politika niti materijalni interesi, rekao je biskup Šaško.

"Daruj mudrosti svima kojima smo povjerili odgovornost u upravljanju domovinom i u brizi za opće dobro", istaknuli su biskupi, između ostaloga, u molitvama.

Prije molitve, predsjednik Udruge specijalne policije Josip Klemm rekao je novinarima ispred katedrale da Katolička crkva zajedno s biskupima i svećenicima od prvog dana prosvjeda daje najveću potporu hrvatskim braniteljima, kao i u Domovinskom ratu.

Na upit kako komentira prozivke predsjednika Ive Josipovića, Klemm je rekao da mu je to "stvarno smiješno".

"Ne znam piše li negdje u zakonu da poduzetnici ne bi trebali pomagati hrvatskim braniteljima. Možda je to neka nova pravednost? Što mi vrijedi sve, ako neću pomoći hrvatskim braniteljima, kao što sam i sam. Je li to grijeh ako pomažemo hrvatskim braniteljima", kazao je.

Josipović je izjavio da među braniteljima koji prosvjeduju postoje dvije skupine - u jednoj su stopostotni invalidi Domovinskog rata i branitelji koji imaju problema u ostvarivanju zakonom zajamčenih prava, a u drugoj su ljudi koji nisu ugroženi niti su invalidi, već su vrlo uspješni poslovni ljudi. "Za njih sam dobio dojam da su stvarne vođe prosvjeda", rekao je Josipović. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene