Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvati ekološki osvješteni

Više se traže jelke koje se nakon Božića mogu vratiti u prirodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na godinu se u Hrvatskoj proda oko pola milijuna svježe posječenih jelki od čega se čak jedna četvrtina uveze, a proizvode se i u Hrvatskoj, no interesa je sve manje. Građani postaju ekološki osviješteni i kupuju one koje mogu vratiti u prirodu - gotovo netaknute.

Deseci tisuća jelki poput onih u jednom od nasada kod Delnica ove će godine uskoro biti posjećeno za Božićne blagdane. 'Od 1988. nadalje se sadilo 1000 biljaka, tako jedno 10 godina tako da trenutno na ovoj površini ima oko 10 tisuća biljaka', kaže Milan Mulc, lugar Hrvatske šume Delnice.

Pročitajte i ovo Borovi - 2 Apsolutni hit Svi ga žele, može ga se iznajmiti: Tko ga vrati u dobrom stanju, vraća mu se i pola uplaćenog novca Božićno drvce: Ilustracija - 1 ŽIVOT JEDNOG BORA Kao mala kućna šuma koja život znači: Jeste li znali da živo božićno drvce možete unajmiti?

>> Počelo božićno ukrašavanje Zagreba

Iz te je goranske šume prije deset godina Božićna jelka krenula na dalek put u Vatikan. Svake godine sve se manje traže odrezane Božićne jelke, a sve više one posađene. Nakon ukrašavanja mogu do sljedećeg Božića biti na balkonu ili u dvorištu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene