Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele smanjiti opasnost

VIP donirao 800 tisuća kuna za razminiranje Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska bi do 2019. godine u potpunosti trebala biti očišćena od mina.

Više od 700 kilometara četvornih smatra se još uvijek minski sumnjivim područjem. U dvanaest županija i više od stotinu gradova ljudi svakodnevno žive s problemom miniranog područja.

Pročitajte i ovo Zahrđali projektil pronađen u garaži u SAD-u - 1 Čišćenje garaže FOTO Htio je muzeju donirati nuklearni projektil, na vrata mu je ubrzo pokucala policija Pomozimo mališanima iz udruge Vukovarski leptirići Pokrovitelj Telemach Dječji osmijeh nema cijenu: Pomozimo mališanima iz udruge Vukovarski leptirići

Do sada je u Hrvatskoj poginula 501 osoba. Većina razminiranog područja financirana je iz državnog proračuna, ali i donacijama. Upravo jednu takvu u visini od 800 tisuća kuna donirao je VIP.

'Ne radi se samo o našoj želji da za turiste osiguramo da vide najatraktivnije dijelove Hrvatske, nego isto tako o želji da spriječimo opasnost', istaknuo je Mladen Pejković, predsjednik uprave Vipneta.

'Zadatak zaklade je skupljati donacije, pričati o minama, ali i educirati lokalno stanovništvo koje još uvijek mora živjeti uz mine', poručila je Đurđa Adlešić iz Zaklade za Hrvatsku bez mina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene