Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mravak o stanovima

VIDEO: Mravak ponovno na ispitivanju, ovaj put o stanovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši šef Uprave HEP-a, Ivan Mravak, ponovno je u USKOK-u davao iskaz.

Nakon što je još jučer satima svjedočio o navodnim sumnjivim poslovima u HEP-u, danas je dao novi i opširan iskaz o privilegiranim kadrovima u toj državnoj tvrtki. Spomenuo je i bivšeg šefa Vlade Ivu Sanadera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potvrdio njegov odvjetnik Mravak USKOK-u rasvijetlio sumnjive poslove HEP-a i prozvao Sanadera Slika nije dostupna Oštetili HEP za 700.000 kn ? Ivan Mravak na sudu zbog Buljubašića

Umornog i zabrinutog lica, donedavni šef HEP-ove Uprave, Ivan Mravak, ušetao je u pravosudni kombi. No, drugi dan zaredom i sati razgovora s Uskokovim istražiteljima, nisu ga iscrpili i grlo mu se nije sušilo.  'On pije kavicu i vodu, ne žalimo se na postupak Uskoka, vrlo su tolerantni', tvrdi Mravkov odvjetnik Branko Šerić.

Spreman na suradnju

Oni tolerantni, Mravak spreman na suradnju. Barem kad je trebalo pričati o nekretninama,koje je HEP kupovao. Ta državna tvrtka, prema nekim procjenama, u svom vlasništvu ima 200-injak stanova, te 60 garaža.

Tu povlasticu nije zaslužio, i suprotno Pravilniku o potrebama zaposlenika, do stambenih je kvadrata, posvjedočio je Mravak, došao i Ante Despot. Otkud novac zetu nekadašnjeg HDZ-ovog blagajnika Mladena Barišića, inače, bivšem HEP-ovom članu Uprave, Mravka navodno, nije zanimalo. Ali je, neslužbene su informacije, potvrdio da se sastajao s bivšim premijerom, o čemu ima i pisanu dokumentaciju.

Odgovarati na upite o tome, dok su kamere uključene, glavni državni odvjetnik nije htio. Odvjetnik Šerić pak, od novinara ne bježi. Štoviše, uvjerava kako je Mravkovo priznanje o sumnjivim poslovima u HEP-u, pa i u vrijeme njegova mandata, dovelo do famoznih 'oprosnica'.

Ondje gdje je danas stao, Mravak će nastaviti već za tri dana. A tek kad se provjeri njegova priča o nezakonitostima u HEP-ovu poslovanju, moći će se govoriti koga bi od dužnosnika koje je spomenuo, ali i onih s kojima je i sam odrađivao neke poslove mogla pomesti USKOK-ova metla.

>> Mravak pred USKOK-om 'u svojstvu optuženika, ali i svjedoka'

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene