Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove svađe u Splitu

VIDEO: 'Kerum je anti Robin Hood'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Euro za kvadrat nasred Rive - takav povlašteni najam uživaju političke stranke u Splitu, no Željko Kerum je najavio da će tome stati na kraj. Prostor na Rivi dobila je i Kerumova stranka koji će, kažu, plaćati devet puta više. I eto povoda za novu splitsku svađu!

Atraktivan prostor na Rivi, u blizini omiljenog gradonačelnikova kafića, grad je dao u najam njegovoj stranci. Danas Željka Keruma nema na kavi jer mu je djevojka upravo rodila sina. Nije, kaže, u sukobu interesa, za najam plaćaju puno više od ostalih. 'Kao Hrvatska građanska stranka uzeli smo prostor na Rivi i platit ćemo ga oko 14 tisuća kuna sa PDV-om i isto tako će morati raditi i sve ostale stranke jer da one nemaju prihod od grada i od države, onda svaka čast, plaćale bi taj simbolični najam, ali kad već imaš prihod, onda plaćaj i obavezu', rekao je Kerum prije nekoliko dana.

Pročitajte i ovo Benkovački sajam - 4 Vesela atmosfera Svi putevi vode u Benkovac: Prodavalo se sve, od igle do lokomotive Pacijenti u čekaoni Osigurajte se Nova odluka HZZO-a: Poskupile zdravstvene usluge za dio pacijenata

Hrvatska građanska stranka plaćat će 9 eura i 60 centi po kvadratu. Povoljnije od cijene koju je taj prostor postigao na zadnjem javnom natječaju od 14 eura po kvadratu. No, ipak puno više od ostalih stranaka, koje ništa manje atraktivne lokacije plaćaju oko euro po kvadratu. 'Treba svatko plaćati tržišno, tko ne može, neka seli', mišljenja je jedan građanin s kojim smo razgovarali. Kerum je ponosan na svoj novi potez - kaže, uzimat će strankama i davati potrebitima. Čak se i prozvao Robin Hoodom.

'Robin Hood je uzimao od bogatih i davao sirotinji, a on uzima od sirotinje i dade nešto sirotinji, znači on uzima sirotinji i daje, znači on nije nikakav Robin Hood, on je anti Robin Hood', smatra pak Dujomir Marasović, predsjednik gradskog HDZ-a. I upravo ih to najviše ljuti, a ne što će im poskupjeti kvadrati u središtu grada. 'Ako ne bi imali novaca, onda ćemo se snaći na druge načine i nismo uopće zbog toga zabrinuti što se tiče HDZ-a. Jer HDZ je bio najjači dok je bio, kako ja kažem, u šumi, odnosno na Kmanu', kaže Marasović.

Marasović predlaže da svi prostori u kojima su sada stranke idu na javni natječaj, uključujući i novi prostor Kerumove stranke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene