Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahvalio bivšem ministru

Ovo će biti prvi potez novog ministra zdravlja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je u Saboru potvrđen za novog ministra zdravlja, Siniša Varga neizravno je najavio da će mu prvi ministarski potez biti kadrovske promjene u Ministarstvu i HZZO-u.

"Prvo i osnovno je novi tim u Ministarstvu zdravlja i novi tim u HZZO-u, nakon čega će se uspostaviti sinergija između te dvije institucije, da se jednom za svagda provedu određeni projekti koji tište hrvatske građane, a to su prvenstveno liste čekanja, stabilno funkcioniranje i financiranje zdravstvenog sustava. To sve hoćemo riješiti do kraja ove godine", rekao je Varga novinarima u Saboru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HUBOL: 'Godišnji su odmori' Inspektori iznenadili bolnice, u jednoj na radu zatekli 7 od 20 zaposlenih neurologa Slika nije dostupna Varga u Zaboku Projekt "Zdravo i fino" samo je početak, djecu treba obrazovati o zdravoj prehrani

Bivšem ministru Rajku Ostojiću zahvalio je na "odlično napravljenom analitičkom dijelu". "Sve pripremne radnje su napravljene, sad u drugom poluvremenu ove utakmice zabijemo tri gola i dobijemo tri boda, isto kao Hrvatska reprezentacija večeras", dodao je.

Naglasio je da se masterplan bolnica koji je izradio Ostojić trenutno analizira.

Varga: Osjećam se kao riba, ali više ne u vodi

"Provodi se analiza, kako bi se točno vidjelo je li masterplan u skladu s nekoliko drugih projekata, prvenstveno s ljudskim resursima, koji su napravljeni tako da imamo više stvari koje se odvijaju istovremeno, ali i s kolektivnim pregovorima sa sindikatima. To je sve jako vezano sa skraćivanjem liste čekanja i dobivanjem kvalitetne i dostupne zdravstvene zaštite za naše građane", rekao je Varga koji je uvjeren da je za sve to dovoljno godinu dana.

Potvrdio je i da će se HZZO izdvojiti iz državne riznice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene