Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DRASTIČNA PROMJENA

Velika zabrinutost u Neumu: "Od danas sve će se promijeniti. Samo jedan grad će profitirati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Neumu vlada velika zabrinutost. Ugostitelji i hotelijeri strahuju da od danas ništa više neće biti isto.

Hrvatska cijeli dan proslavlja otvorenje Pelješkog mosta, koji će krajnji jug Hrvatske, poluotok Pelješac i šire dubrovačko područje cestovno povezati s ostatkom Hrvatske. Taj projekt važan je i turističkom i gospodarskom smislu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iz Neuma nezadovoljni VIDEO Prizor za povijest: Prvi kruzer s tisuću putnika prošao ispod Pelješkog mosta Slika nije dostupna Rasprave u BiH U BiH Pelješki most i dalje trn u oku: ''Nema riječi o njegovu rušenju, ali ne znam može li ga se kako 'izrezati'''

No, u Neumu vlada velika zabrinutost. Naime, ugostitelji i hotelijeri strahuju da će se od danas sve promijeniti te tvrde da više ništa neće biti isto. Svjesni su da će zbog otvorenja mosta pasti promet magistralnom cestom kroz Neum, a to bi njima moglo ugroziti poslovanje.

"Ugostitelji i trgovci dosta su novca zarađivali od turista koji su putovali magistralom prema Dubrovniku i obratno”, rekao je za Čapljinski portal jedan ugostitelj koji uz magistralu dugi niz godina drži restoran te tvrdi: ”Od utorka će se stvari promijeniti. Svi ti turisti, nakon čekanja na granici, koje je nekad znalo biti dugo i preko sat vremena, stali bi u Neumu da se osvježe, ručaju i večeraju, popiju piće…"

Idealno mjesto za pauzu

Slično razmišljaju i hotelijeri i privatni iznajmljivači apartmana, koji smatraju kako će se smanjiti broj noćenja u odnosu na dosadašnje brojke. Smatraju i da novootvorena cesta Stolac-Neum neće kompenzirati taj gubitak kojeg se boje.

Po njima, od ove ceste najviše će benefite imati Stolac.

"Trgovine, prodavači voća i povrća uz cestu, kafići, restorani koje se nalaze u Stocu sada bi mogli imati koristi od turista-prolaznika, jer od centra Stoca do centra Neuma treba se voziti sat vremena, tako da je Stolac idealno mjesto za pauzu”, rekao je jedan od ugostitelja.

No, svi su složni u jednome nitko neće propasti, ali nakon današnjeg dana to više neće biti kao prije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene