Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"12 minuta za 3 života"

U Splitu nedostaje svih krvnih grupa, upućen apel darivateljima: "Ljeti su uvijek potrebe veće"

Aktualno Galerija Darivanje krvi, ilustracija - 2 Darivanje krvi, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Darivanje krvi, ilustracija - 1 Darivanje krvi, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Lara Barić, Crveni križ Lara Barić, Crveni križ Foto: DNEVNIK.hr Darivanje krvi, ilustracija - 3 Darivanje krvi, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Darivanje krvi, ilustracija - 4 Galerija 1/5 >>
U Splitu nedostaje svih krvnih grupa. U tijeku je akcija darivanja krvi.

U Splitu nedostaje svih krvnih grupa negativnog faktora pa traje akcija "12 minuta za 3 života" u suradnji Crvenog križa i Zavoda za transfuziju KBC-a Split.

Dosad su se uz građane odazvali i brojni sportaši jer posebice ljeti potrebe za krvi sve su veće. Reporterka Dnevnika Nove TV Anja Perković razgovarala je s darivateljima i Crvenim križem.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Stiglo priopćenje Plenković potpisao prijedlog kandidata za ravnatelja VSOA-e, Dnevnik Nove TV doznaje o kome je riječ. Iz Vlade poručuju: "Ne vidimo nikakve prepreke za imenovanje"

"Smanjene su zalihe krvnih pripravaka. Najviše nedostaje krvnih grupa RH faktora negativno", kazala je Lara Barić iz Crvenog križa, Gradskog društva Split.

"Ljeti su uvijek potrebe veće pa radi neke predostrožnosti uvijek nastojimo da se ne dogodi to da dođe do apela ili potpune nestašice, na ovaj način kroz zvanje davatelja da su smanjene zalihe, da se odazovu na odjel ili na naše terenske akcije - na taj način sprječavamo da se dogodi neka velika nestašica", objasnila je.

Pročitajte i ovo Potresni prizori ispred škole Tri mjeseca nakon masakra Jezivi detalji ispitivanja dječaka ubojice: "Napravio sam popis za odstrel s više od 25 imena, ali..."

"Drago mi je da će nekome pomoći i svaki put kada mogu se odazovem", kazao je Roko iz Splita i dodao da krv daruje sedmi put.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene