Obavijesti Video Pretražite Navigacija
400.000 pari obuće

Svaki 7. Hrvat trebao bi ući u njihov dućan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije rata u Borovu je radilo 23 tisuće ljudi, danas ih je zaposleno manje od 1000.

Nema osobe u Hrvatskoj koja ne zna za borosane ili startasice. Tvornica koja ih proizvodi - Borovo - kvalitetom se bori s krizom i jeftinom konkurencijom iz Kine.

Osim imena i tradicije, koju imaju u proizvodnji obuće, novim vlastitim dizajnom najavljuju snažniji izlazak na tržište. Ovu godinu planiraju završiti pozitivnim poslovnim rezultatom. U proteklih godinu dana u Borovu je proizvedeno 400 tisuća pari obuće. Vjeruju u opstanak na tržištu i povećanje proizvodnje.

U pogonima Borova Vukovarci rade obuću za hrvatsku vojsku i policiju, ali i inozemno tržište. Danas su ih obišli i potencijalni partneri. Radnici za sada rade za minimalac od 2300 kuna.

Iz uprave poručuju da dolaze bolja vremena:
'U proces predstečajne nagodbe Borovo je ušlo sa 164 milijuna kuna duga, a nakon provedene nagodbe, dugovanje je smanjeno na 64 milijuna kuna. Tvrtka je osigurala namjenski kredit HBOR-a u iznosu od 36 milijuna kuna. Predviđen je za financiranje obrtnih sredstava, troškove radne snage, režijske troškove te trošak komercijalne robe. Okrećemo se izvozu i ove godine ciljamo na pozitivnu nulu'.

Pročitajte i ovo Provjereno donosi priču o hororu u petrinjskoj tvornici - 9 Pritisak poslodavaca Smrskana ruka, otkinuti prsti, spaljene ruke: Horor u hrvatskoj tvornici, radnice progovorile o groznim uvjetima Tvrtka MB Namenska U Srbiji Eksplozija u vojnoj tvornici: Vidi se gusti crni dim, ozlijeđeni prevezeni u bolnicu

Novi izgled lijepe Semi - od glave do pete!

Razvijaju nove proizvode i vlastiti dizajn. Prije rata u Borovu je radilo 23 tisuće ljudi, danas ih je zaposleno manje od 1000, u Vukovarskom pogonu tek 500.

Nadaju se boljim vremenima, ali rezultat kažu ne ovisi samo o njima. Prema njihovom izračunu, kada bi samo svaki sedmi građanin jednom na godinu ušao u trgovinu, pomogao bi opstanku Borova i očuvanju radnih mjesta u Vukovaru.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene