Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do tada zabranjeno odlaganje

Trogirsko bi odlagalište u vrlo kratkom roku moglo dobiti privremenu dozvolu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zabrana odlaganja otpada na trogirsko odlagalište Plano na snazi ostaje sve do ishodovanja privremene dozvole. Takav su dogovor danas postigli ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović i trogirski gradonačelnik Ante Stipčić.

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović izjavio je nakon današnjeg sastanka s gradonačelnikom Trogira Antom Stipčićem kako je dogovoreno da zabrana odlaganja otpada na odlagalište Plano u blizini Trogira ostaje na snazi dok se ne ishodi privremena dozvola.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zabrana Poziv Zagrepčanima: Ne iznosite glomazni otpad na ulicu, nitko ga neće odvesti! Slika nije dostupna Poruka ministra Zmajlovića 'Sustav prikupljanja otpadne ambalaže je nakaradan, treba ga mijenjati hitno!'

>> Zmajlović: Nema popuštanja za trogirsko odlagalište

'Dogovoreno je da će zabrana odlaganja ostati na snazi dok se ne ispuni uvjet koji Trogir može zadovoljiti u vrlo kratkom razdoblju - da se ishodi privremena dozvola u kojoj će stajati jasna obveza da se pokrenu aktivnosti na sanaciji odlagališta', rekao je Zmajlović novinarima.

Također treba sklopiti sporazum s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kako bi se otpad, nakon ukidanja zabrane, odlagao na dio odlagališta koji će biti usklađen s Pravilnikom o uvjetima i načinu rada na odlagalištima.

'Nije nam cilj samo puko zatvaranje odlagališta već da odlagalište radi u skladu s propisima i standardima zaštite okoliša, kako ne bi onečišćavalo vodu i zrak i ugrožavalo zdravlje ljudi', istaknuo je Zmajlović.

Gradonačelnik Trogira Ante Stipčić rekao je kako je pronađeno privremeno rješenje koje će bolje zaštititi Trogir, a građani to sigurno neće osjetiti.

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode je 7. listopada objavilo kako je njegova inspekcija izdala rješenja komunalnim poduzećima u Zaprešiću, Pazinu i Trogiru kojima se zabranjuje djelatnost gospodarenja otpadom i odlaganje svih vrsta otpada, a rješenja su stupila na snagu 15. listopada.

Ministarstvo je 16. listopada ukinulo zabranu odlaganja otpada za komunalno poduzeće 'Usluga' iz Pazina jer je inspekciji zaštiti okoliša dostavljena valjana dozvola za odlaganje otpada na odlagalište Jelenčići Va Pazin.

Komunalna poduzeća 'Zaprešić' iz Zaprešića i 'Trogir Holding' iz Trogira postupaju po nalogu inspekcije zaštite okoliša te se na odlagališta Gradska deponija Zaprešić i Vučje brdo Plano ne odlaže otpad. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene