Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljni pregovorima

Svinjogojci: "Razočarani smo, nadali smo se da će pobijediti zdrav razum, vidjet ćemo koji su daljnji koraci"

Aktualno Galerija Milenko Bilić - 2 Milenko Bilić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Milenko Bilić - 1 Milenko Bilić - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Marina Bešić Đukarić Galerija 1/3 >>
Nekoliko sati trajao je sastanak ministrice poljoprivrede Marije Vučković i prosvjednika. Kakve su reakcije svinjogojaca donosi reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić.

Nezadovoljni poljoprivrednici prosvjeduju već devet dana, a kao najvažnija tri zahtjeva ističu prestanak eutanazije nezaraženih svinja, dozvolu prometovanja zdravim svinjama te dozvolu održavanja svinjokolja.

Nekoliko sati trajao je sastanak ministrice poljoprivrede Marije Vučković i prosvjednika. Kakve su reakcije svinjogojaca donosi reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić koja je u Županji razgovarala s Milenkom Bilićem, članom Stožeru za obranu hrvatskog sela. 

Pročitajte i ovo Gong (Foto: Informer) Optužbe na račun HDZ-a GONG upozorava: "Vladajuća stranka zarobila je još jednu nezavisnu instituciju"

Glavno je pitanje ostaju li traktori na cesti? 

"Cijeli dan na punktu u Županji, ali po svim ostalim punktovima po Slavoniji provjednici su čekali te vijesti nakon sastanka u Zagrebu, no čini se da će prosvjed ući i u 10. dan", rekla je reporterka. 

"Razočarani smo, nadali smo se da će pobijediti zdrav razum, no on ne postoji, čekamo delegaciju iz Zagreba pa ćemo ljude po punktovima izvijestiti o sastanku i vidjet ćemo o daljnjim koracima koje ćemo učniti", rekao je Milenko Bilić. 

"Među ljudima je zavladalo razočarenje i strahovito velika ljutnja. Najviše smeta to što ljudi ne mogu prodati svoje svinje i što ne može biti svinjokolje."

Je li izvjesno da traktori ostaju danas na cesti?

"Nadamo se, to ćemo odlučiti kad dođe gospodin Pokrovac, kad dođu iz Zagreba, mi ćemo dati prijedloge, a zaključke donose svi člaanovi Stožera", rekao je Bilić. 

"Večeras će se razgovarati o daljnjim koracima", dodala je reporterka. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene