Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SVINJOGOJCI NE ODUSTAJU

Ogorčeni su mjerama Vlade, tvrde da ih se premijer boji: "Poslije svega što je učinio, treba ove ljude pogledati u oči"

Aktualno Galerija Milenko Bilić, Stožer za obranu hrvatskog sela Milenko Bilić, Stožer za obranu hrvatskog sela Foto: Dnevnik Nove TV Traktori - 1 Traktori - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Traktori - 2 Traktori - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Traktori - 3 Galerija 1/4 >>
Svinjogojci u Slavoniji i dalje prosvjeduju nezadovoljni Vladinim mjerama. Od prvog prosinca planiraju početi i sa svinjokoljom.

Na istoku Hrvatske svinjogojci i dalje prosvjeduju. Nezadovoljni su Vladinim mjerama u borbi protiv afričke svinjske kuge zbog čega su ostali bez stotine svinja.

U petak je u Vukovarsko-srijemsku županiju stigla i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ali ne kako bi se susrela s prosvjednicima, već zbog proslave Poljoprivrednog instituta. 

Među pobunjene svinjogojce neće ni premijer Andrej Plenković. Smatra ih politički instruiranim.

Reporterka Dnevnika Nove TV Matea Drmić javila se uživo iz Županje gdje se prosvjedu ne nazire kraj. Razgovarala je s Milenkom Bilićem, iz Stožera za obranu hrvatskog sela, koji je rekao da prosvjeduju već tri dana. Toliko dugo su na cesti. 

Pročitajte i ovo Mario Banožić objava na facebooku Banožić se oglasio prvi put nakon nesreće, DORH nije znao da je pušten na kućno liječenje

"Ostat ćemo još tri ili još 33 dana - to uopće nije bitno. Mi se ovdje borimo za naše ciljeve, za našu Slavoniju, za našu domovinu", komentirao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija javlja HZMO Dobra vijest za dio umirovljenika! Ubrzo na račune sjeda i do 160 eura

Dodao je da premijer neće sjesti s njima za stol ne zbog ponosa, već zbog straha. "Treba doći ovdje i ljudima, poslije svega što je učinio za ovaj narod, što je učinio ovom narodu, treba imati snage, pogledati ove ljude u oči i reći: 'Oprostite, napravili smo to što smo napravili, od sutra možete dalje živjeti i raditi kao Slavonci'. On nažalost niti ima taj karakter niti ima tu snagu", naglasio je.

Svinjokolje nema, ali s prvim prosincem svinjogojci kreću sa stoljetnom tradicijom. "Ne iz inata, nego zbog ponosa i tradicije. Ponosa na naše djedove, očeve, da tu tradiciju 1. 12. prenosimo i na našu djecu", rekao je za kraj Bilić.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene