Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobro je znati!

Što učiniti ako drugi pas napadne vašeg? Ovo su ključni koraci za vas i ljubimca

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Što učiniti ako drugi pas napadne vašeg? Postoje određeni koraci o kojima trebate voditi brigu.

Nemojte trčati ako drugi pas krene na vas ili vašeg psa jer bi to moglo potaknuti agresiju. Ubrzajte tempo hodanja u smjeru suprotnom od agresivnog psa.

Želite zaštititi svog psa pod svaku cijenu, a vaš prirodni instinkt vas vuče da stanete između pasa? To je opasna situacija jer bi se drugi pas mogao okrenuti na vas i ozbiljno vas ozlijediti.

Umjesto toga, ako je vaš pas na povodcu kada je napadnut, upotrijebite povodac da ga pokušate odvući. Ako to nije moguće, možete upotrijebiti vodu iz boce i preplašiti pse.

Ako ste vi uplašeni, vaš pas će osjetiti vaše emocije i situacija može eskalirati. Nikada se ne ponašajte agresivno prema vlasniku drugog psa.

Prije nego napustite mjesto napada, mirno razmijenite bitne detalje s vlasnikom drugog psa. Oboje biste trebali prikupiti što više informacija, uključujući:

  • Ime, adresa i kontakt podaci drugog vlasnika psa
  • Podaci o cijepljenju drugog psa - posebno protiv bjesnoće.
  • Opis psa koji napada -uključujući pasminu, veličinu, boju i druge fizičke karakteristike
  • Imena i kontakt informacije svih svjedoka
    Fotografije vašeg psa, uključujući sve ozljede

Ozlijeđeni psi mogu biti agresivni, pogotovo nakon traumatičnog incidenta. Govorite tiho, polako i nježno pregledajte rane vašeg psa, savjetuju stručnjaci.

Držite pritisak na ranama koje aktivno krvare. Dozvolite svom psu da hoda sam tek kada krvarenje prestane. To će im pomoći da ostanu mirni, a vi možete promatrati njihov hod i utvrditi eventualne ozljede. Ako je potrebno, nosite svog psa, ali budite oprezni kako biste spriječili daljnje ozljede, piše Ethos, veterinarska zdravstvena organizacija s bolnicama diljem SAD-a.

Pročitajte i ovo Udomljeni psi - 21 Topli dom Udomili pse pa objavili dirljive fotografije transformacija od kojih će vam zatreperiti srce

Psi mogu biti traumatizirani

Psi mogu biti ozbiljno traumatizirani nakon napada psa i mogu pokazivati ​​probleme u ponašanju što ukazuje da imaju dugotrajne posljedice. Ako vaš pas pati od emocionalne traume, ovo su neki znakovi:

  • Nespremnost za igru ​​i interakciju s drugim psima
  • Obrambeno ponašanje prema drugim psima (režanje ili izvijanje leđa)
  • Povećana tjeskoba kada ga ostavite samog

Ako vaš pas pokazuje bilo koje od ovih ponašanja, potrebna mu je liječnička pomoć. Ako se ne liječe, mogu postati opasnost za sebe, druge ljubimce i ljude.

Pročitajte i ovo Prekrasni psi Za bolji dan Pogledajte samo te njuške! Psi im svakodnevno uljepšavaju dan pa su svoje ljepotane i ljepotice podijelili sa svima

Čak i ako vaš pas izgleda dobro, treba ga pregledati veterinar. Ispod dlake mogu biti skrivene rane koje ne možete vidjeti. Osim toga, rane zuba mogu biti puno dublje nego što se čine. Duboke rane mogu prodrijeti u prsa ili trbušnu šupljinu vašeg psa.

Rane od ugriza također će se vjerojatno inficirati ako se ne očiste na odgovarajući način. Ovisno o težini ozljeda, vašem psu će možda trebati antibiotici i lijekovi protiv bolova.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene