Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Predmeti se koriste..."

Bizarna parnica u Splitu: Policija tražila da se prostitutki oduzmu 4 neiskorištena kondoma, pogledajte što je sudac odlučio

Kondom (Ilustracija: Gullier/Thinkstock)
Kondom (Ilustracija: Gullier/Thinkstock)
U bizarnoj parnici na splitskom Prekršajnom sudu policija je tražila da se prostituki oduzmu četiri neiskorištena kondoma, međutim sud je taj prijedlog odbio.

Splitska policija tražila je da sud službeno zaplijeni kondome koji su oduzeti 29-godišnjoj Zagrepčanki koja je uhićena dok se prostituirala.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

Prekršajni sudac Velikim Kovačević presudom je pak odredio da se ženi kondomi nakon pravomoćnosti vrate.

"Ovlašteni tužitelj predložio je da se od okrivljenice oduzmu četiri kondoma. Međutim, u konkretnom slučaju ne radi se o predmetima koji bi bili namijenjeni ili uporabljeni za počinjenje prekršaja ili su nastali počinjenjem prekršaja, a niti je oduzimanje tih predmeta potrebno radi zaštite opće sigurnosti, javnog poretka, zaštite zdravlja ljudi ili iz moralnih razloga. Naime, navedeni predmeti koriste se u svakodnevnom životu kao zaštita pri seksualnim odnosima i stoga sud drži da oduzimanje navedenih predmeta nije potrebno a niti na zakonu zasnovano", obrazložio je sudac odluku.

29-godišnjakinja Zagrepčanka, koja je i ranije dva puta prekršajno kažnjenja zbog prostituiranja, je osuđena na kaznu od 180 njemačkih maraka u protuvrijednosti u kunama zbog odavanja prostituciji u jednom stanu u Splitu.

Uhićena je 27. lipnja prošle godine i taj dan policiji je rekla da je nezaposlena samohrana majka te da se prostitucijom bavi zbog obiteljskih prilika. Objasnila je da to radi povremeno, isključivo u Splitu, te da će se prestati prostituirati kad se stalno zaposli, piše Slobodna Dalmacija. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene