Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priopćenje ministarstva

Spašene dvije žene u kritičnom stanju: Jedna s Lastova prebačena u Split, druga sa strane jahte na Mljet

Ilustracija
Ilustracija Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture
Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture javlja o dvije MEDICO akcije koje su obavljene u noći na srijedu i u srijedu ujutro.

Lučka kapetanija Dubrovnik noćas i jutros izvršila je dvije akcije hitnih medicinskih prijevoza, kojima su spašeni pacijenti s udaljenih lokacija u kritičnim zdravstvenim stanjima, javlja ministarstvo.

Prva MEDICO akcija pokrenuta je temeljem zahtjeva liječnika zbog pacijentice u kritičnom stanju. Ona je u noći na srijedu u 3:00 ukrcana na spasilačku brodicu iz sastava LK Dubrovnik te u pratnji medicinske sestre iz uvale Mihajla na otoku Lastovu prevezena u Split.

Pročitajte i ovo Potonuo brod na Šipanu Oglasilo se ministarstvo VIDEO Drama na moru, brod se nasukao na stijene otoka Šipana: "U brodskim spremnicima 1000 litara goriva"

Tamo su pristali jutros u 5:35. Pacijenticu su preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Split i dalje KBC Split. Time je prva akcija bila završena.

Druga akcija na stranoj jahti

Drugu akciju hitnoga medicinskog prijevoza službenici dubrovačke Kapetanije poduzeli su prema članici posade strane jahte.

U trenutku dojave pacijentica se nalazila na oko 25 nautičkih milja jugozapadno od Dubrovnika, a s obzirom na kritično zdravstveno stanje pacijentice, evakuirana je na spasilački brod "Danče" iz sastava LK Dubrovnik te žurno prevezena u Sobru na otoku Mljetu.

Otamo je u daljnje medicinsko postupanje preuzeta helikopterom Oružanih snaga RH.

Pročitajte i ovo Lučka kapetanija Uključena Lučka kapetanija Tragedija u Primoštenu: Mladić skakao u more i nestao, policija pronašla tijelo

U okviru uspješno izvršene obje MEDICO akcije službenici Lučke kapetanije Dubrovnik u manje od 12 sati preplovili su oko 260 nautičkih milja, prosječnom brzinom plovidbe od 19,8 čvorova, praćeni izrazito nepovoljnim vremenskim uvjetima, križanom moru iz jugoistoka, sjevera i sjeverozapada.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene