Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AGRESIJA KOJA STRAŠI DRUŠTVO

Svi se pitaju što je s tim bombama i eksplozivima? ''Društvo je sa emocionalne strane odavno krenulo u krivu ulicu, nismo spremni suočiti se s tim''

Aktualno Galerija +0 Ante Bagarić Galerija 1/1 >>
Psihijatar Ante Bagarić osvrnuo se na dva nedavna događaja – ispaljivanju projektila na teretanu i kafić u Zlataru te o bombašu iz Pakraca.

Bagarić je zaključio da poruka koju je nepoznati počinitelj, ispaljivanjem projektila na teretanu i kafić u Zlataru, htio poslati jest poruka vlastite snage.

''Takve osobe često se osjećaju nesigurno i prestrašeno i od običnih događaja od kojih se prosječan građanin ne plaši. Da bi savladao taj svoj vlastiti strah, on sada koristi jedno izvanjsko oružje, vatrena oružja imaju veliku snagu, da bi privremeno otklonio ideje i fantazije da je slab, slabiji od drugih i nemoćan, nego da može kontrolirati, oštetiti, plašiti druge osobe'', rekao je psihijatar Ante Bagarić.

Izjavio je da takve situacije djeluju vrlo nepovoljno na ostale građane. Institucije bi trebale izvještavati građane sve što znaju o počinitelju i pružati neprestano nove informacije. ''Nama, istinite i pravodobne informacije su vrlo dobre za mentalno stanje grupe, grada, države i društva u cjelini'', rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Objavilo ministarstvo Imate li ih kod kuće? Sjemenke sezama povlače se s polica, trgovina vraća novac

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna svađa oporbe i vladajućih Grbin: "HDZ i Plenković nemaju srama. Kao alibi odlučili su iskoristiti jednog bolesnog kolegu"

Također, osvrnuo se i na događaj iz Pakraca, gdje je čovjek bacio ručnu bombu na radnike HEP-a kada su mu došli isključiti struju. ''Društvo je sa emocionalne strane, odavno je krenulo u krivu ulicu, gdje će se to odmah ispolitizirati. Takvi nasilnici, s jedne strane se osuđuju, s jedne se brane. Opet ista priča o jednoj agresiji koja straši društvo, ali ovo društvo i mnogo druga društva, rekli bi i cijelo zapadno društvo, nije spremno da se na pravi način suoči s tim'', rekao je Bagarić.

Policija apelira da građani koji ilegalno posjeduju oružja, anonimno predaju oružje.

Cijeli prilog možete pogledati u videozapisu.

 

Najgledanija informativna emisija u zemlji, Dnevnik Nove TV, u utrci je za medijsku nagradu Večernjakova ruža u kategoriji TV emisija godine.

Podržite je svojim glasom, a kako to učiniti saznajte ovdje.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene