Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Projekt stoljeća zapeo

Privatizacija na hrvatski način nije izumrla - slučaj 'Povljana'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pitanje nastavlja li se privatizacija na hrvatski način muči stanovnike Povljane.

Nakon kupnje općinskog zemljišta investitor je na račun hipoteke zaradio novac, a gradnju hotelskog kompleksa nakon 7 godina nije ni počeo. Općinski vijećnici traže tužbu, a načelnik odugovlači.

Pročitajte i ovo USKOK, ilustracija Zločinačko udruženje Policija i USKOK u akciji: Uhićeno više osoba u jednoj županiji Molunat - 3 Dolazi do sukoba Katastarske izmjene na jugu i nered u prostoru: "Ispalo je da je moja građevina u susjedovoj čestici"

Turistički kompleks vrijedan je 150 milijuna i nalazi se na površini od 300 tisuća metara četvornih i već je trebao biti izgrađen. No, investitor je prekršio ugovor i sad općina Povljana ima pravo na odštetu od 2 milijuna eura.
Projekt stoljeća trebao je oživjeti nerazvijenu Povljanu i Thermae Adriaticae trebala je to osigurati nakon kupnje zemljišta za 4 i pol eura po kvadratu. Općinsko je vijeće u rujnu prošle godine odlučilo pokrenuti tužbu.

'Naš načelnik po tome, izvršna vlast, nije poduzimao. Odnosno što god smo se dogovorili sve bi naopako napravio i imam osjećaj da nastoji kočiti naplatu tih dva milijuna eura', kazao je predsjednik općinskog vijeća Petar Tičić.

Načelnik općine investitora ne želi naljutiti. 'Smatram da bismo trebali sjesti sa investitorima i precizirati ponovo aneksom datum početka radova na tom projektu', uvjeren je načelnik općine Ivica Pogirilić. A nije zaživio zbog trogodišnjeg suđenja s hrvatskim šumama. Predstavnik investitora ne želi pred kameru i dođe li do tužbe, najavljuje protutužbu što bi, uvjeren je, općinu odvelo u bankrot.  Bivši predsjednik općinskog vijeća tvrdi da je sam javni natječaj bio protuzakonit i da nema osnove za protutužbu.


'Obavijestili smo policiju, čak i predsjednika republike, USKOK, znači sve institucije i ministarstvo uprave, sve institucije koje su nadležne za ovakve slučajeve', kazao je bivši predsjednik općinskog vijeća (HSLS) Dubravko Pogorelić
Na kraju se nije dogodilo ništa. Na kraju bi umjesto turista ovdje mogle uživati ovce i koze, jer su općinski vijećnici spremni, ne postigne li se dogovor, cijelo ovo vrijedno područje pretvoriti u najobičniji pašnjak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene