Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet Renea van der Lindena

Prijateljski odnosi: Nizozemska podržava RH na putu prema EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik hrvatske vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se danas s predsjednikom Senata Kraljevine Nizozemske Reneom van der Lindenom, koji boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo odličnim i prijateljskim odnosima između dviju zemalja, koje prate i susreti na visokoj razini. U tom kontekstu ministar Jandroković podsjetio je na svoj nedavni službeni posjet Kraljevini Nizozemskoj, u okviru kojeg se susreo i s predsjednikom Senata van der Lindenom.

Jandroković je uputio zahvalu Nizozemskoj na potpori i pomoći koju pruža Hrvatskoj na putu prema punopravnom članstvu u Europskoj uniji, posebice u financiranju programa prilagodbi i reformi.

Pročitajte i ovo Švedska postaje članica NATO-a gotov trnovit put Nakon dva stoljeća neutralnosti: Švedska postaje članica NATO-a Blokovi na ljevici - 5 SDP ili Možemo! Novi ljubavni trokut na ljevici? Za nju se bore dvije najveće stranke

>> 'Za Hrvatsku je jako važno da postane članica EU'

Upoznavši svog sugovornika s aktualnim stanjem pristupnog procesa, šef hrvatske diplomacije istaknuo je odlučnost Republike Hrvatske za okončanjem pregovora do kraja mađarskog predsjedanja Europskom unijom u lipnju ove godine. Naglasio je pritom kako se posebna pažnja posvećuje ispunjavanju mjerila potrebnih za zatvaranje Poglavlja 23 - Pravosuđe i temeljna prava.

Van der Linden istaknuo je svoj prijateljski odnos prema Hrvatskoj te dao potporu što skorijem dovršetku pregovora i ulasku Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije. Sugovornici su razgovarali i o situaciji u jugoistočnoj Europi, što je ministar Jandroković iskoristio kako bi prenio hrvatska gledišta na aktualnu situaciju u regiji, prema priopćenju MVPEI-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene