Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užareno u Dugopolju

Zaiskrilo zbog križa: ''Zatražio sam da ga stavimo u vijećnicu, da vijećnici mogu jednostavnije glasati''

Križ (Foto: Dnevnik.hr)
Križ (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Vijećnik HSP-a Ivica Radošević (Foto: Dnevnik.hr) Vijećnik HSP-a Ivica Radošević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Križ (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Dugopolja zaiskrilo je između vijećnika HDZ-a i HSP-a – i to zbog križa. HDZ-ov predsjednik Vijeća odbio je pročitati pitanje HSP-a o postavljanju križa u vijećnicu, a pravaš je cijelu polemiku i snimio.

Vijećnik HSP-a Ivica Radošević pojašnjava da je postavljanje križa zatražio još prije devet mjeseci, a ideja je bila – križem protiv stranačke stege: ''Zatražio sam od predsjednika vijeća da taj križ stavimo u vijećnicu, da mogu jednostavnije vijećnici glasati, da ne budu pod pritiskom svojih stranaka."

Pročitajte i ovo Policija Nesreća na autocesti U prometnoj na autocesti poginula jedna osoba: Sudarili su se kamion i motor Jak vjetar otkinuo križ - 2 ZBRAJA SE ŠTETA FOTO Olujni vjetar odlomio križ sa crkve: "Bilo je baš tužno"

HDZ-ov načelnik Perica Bosančić nije htio pred kameru jer, kako je telefonski rekao, ne želi sudjelovati u HSP-ovu igrokazu, a na sličnom je tragu i predsjednik Vijeća Joško Čelan: "Motiv je prvenstveno provokacija. Mi smatramo da se vjera, naša vjera, mene i svih vijećnika, ne dokazuje na taj način, postavljanjem križa, vjera se pokazuje s drugim stvarima."

Pojašnjava da Radoševićevu zahtjevu nije ni mogao udovoljiti jer nije predan u odgovarajućoj formi. Građanima je pak preko glave i političkog prepucavanja o svjetovnim stvarima, a sada se nastavilo i s vjerskima.

Tema križa u vijećnicama nije rijetkost. HDZ-ova većina tako je lani izglasala postavljanje križa u vijećnicama Bjelovara i Makarske. No važno je naglasiti, bilo je to na njihov vlastiti prijedlog, pa čini se, ni Isusu nije naodmet - imati većinu.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene