Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kuščevićev nasljednik

Plenković: "Novi kandidat za ministra uprave je Ivan Malenica, dekan šibenskog Veleučilišta"

Andrej Plenković u Bruxellesu (Foto: AFP)
Andrej Plenković u Bruxellesu (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Andrej Plenković u Bruxellesu (Foto: AFP) Andrej Plenković u Bruxellesu (Foto: AFP) Foto: Afp Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Premijer Plenković dao je izjavu ispred Banskih dvora i objavio ime kandidata za novog ministra uprave.

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je izjavio da će za novog ministra uprave predložiti Ivana Malenicu, dekana Veleučilišta u Šibeniku. "Malenica je mlad čovjek, pravnik, koji se razumije u pitanja i teme javne uprave i svega povezanog s nadležnostima uprave", rekao je premijer te ocijenio kako je on "odličan izbor i osvježenje".

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju izbornog programa - 2 predstavljen program Plenković otkrio tko su iznenađenja na listama HDZ-a: Objavio koliko će podići plaće i mirovine Premijer Andrej Plenković Bez puno komentara Plenković o porukama s mobitela Josipe Rimac: "Nemam pojma tko je AP. To je potpuno nebitno"

Najavio je da će u idućim danima "obavljati konzultacije i u vezi nekih drugih mjesta u Vladi". "Slijedi izglasavanje povjerenja i njemu i drugima, kada procijenimo da je pravi trenutak, predložit ćemo Saboru", rekao je premijer. Otkrio je kako sutra Sabor neće potvrđivati ministra, već će biti izvanredna sjednica Sabora.

Nakon ostavke ministra uprave Lovre Kuščevića Banski dvori tražili su njegovog nasljednika. Najavljeno je kako ćemo ime novog ministra doznati do kraja tjedna. Mediji su nagađali da će Ministarstvo uprave preuzeti ili Darko Nekić ili Sanja Putica. Premijer Andrej Plenković večeras je prekinuo sva nagađanja i rekao je da će nominirati Ivana Malenicu za novog ministra uprave.

Reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago rekao je kako je Malenica nepoznata, ali stranački aktivna mlada osoba. "Sutra ga Sabor neće potvrditi, sve se odgađa dok ne bude potpune rekonstrukcije Vlade", rekao je Bago.

Napomenuo je kako je ovo neočekivano kadrovsko rješenje, ali logično rješenje za Plenkovića. "On traži osobe od povjerenja, koje će ga slušati, a Malenica je upravo to, jer pripada toj mladoj grupaciji stranke. HDZ će do idućeg petka doći na Markov trg, kada ih očekuje veća rekonstrukcija. Još nekoliko ministara ili ministrica će biti smijenjeno. Nova imena Plenković će predložiti stranci, a zatim oni idu na potvrdu u Sabor.

Najbolja rekonstrukcija Vlade bila bi ona koja bi se provela u nekoliko sati, no to je kod Plenkovića nemoguće. Ostaje pitanje koga Plenković može privući u zadnjoj godini mandata iz javnog sektora ili znanstvenih institucija da mu bude ministar? Možda Plenković više nije politički toliko primamljiv i možda će nove ministre morati tražiti iz stranačkog bazena, mlađe generacije.

Treba reći jasno, što novi ministar uopće može napraviti u godinu dana mandata, kada im je proračun već određen. Trebaju držati hladni pogon i da ne naprave neku veliku stratešku pogrešku", rekao je Bago.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Aktualno Luis Figo otkrio: "Promijenio bih mnoge pogrešne odluke. Ronaldo nije ambiciozan" Luis Figo za IN magazin i GOL.hr Luis Figo za IN magazin i GOL.hr Figo i Fani Stipković (Foto: GOL.hr) Figo i Fani Stipković (Foto: GOL.hr) Foto: GOL.hr Luis Figo (Foto: AFP) Luis Figo (Foto: AFP) Foto: Afp Luis Figo (Foto: AFP) Luis Figo (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Luis Figo (Foto: AFP) Nogomet Luis Figo otkrio: "Promijenio bih mnoge pogrešne odluke. Ronaldo nije ambiciozan" 1/5 >>

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene