Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kazna 500 kuna

Počinje kažnjavanje i za nevezanje na stražnjem sjedalu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija skreće pozornost na obavezno vezanje sigurnosnim pojasevima i na stražnjem sjedalu automobila.

Iako Zakon o sigurnosti prometa na cestama od kada postoji propisuje kaznu za nevezanje na stražnjem sjedalu, takvo ponašanje kod nas nije postalo uobičajeno. Stoga policija skreće pozornost i upozorava na zakon koji kaže da se putnici trebaju vezati tamo gdje postoji sigurnosni pojasevi. Kako bi se smanjio broj stradalih na cestama, policija kreće s pojačanim kontroliranjem vezanja na stražnjim sjedalima.

Pročitajte i ovo U prometnoj nesreći kod Netretića poginuo motociklist - 7 Kod Netretića Policija objavila detalje tragedije u kojoj je poginuo motociklist: Protiv krivca će biti podnesena kaznena prijava Policija, ilustracija Prekinut promet Tragedija u blizini Karlovca: U sudaru s teretnim vozilom smrtno stradao motociklist

'Crne statistike nam pokazuju da u prometnim nesrećama prežive putnici koji su sjedili na prednjim sjedalima i bili vezani, a vrlo čestio smrtno stradaju oni koji su sjedili otraga te koji su ispali iz automobila jer nisu bili vezani', kaže Aleksandra Ljuba iz odjela za odnose s javnošću MUP-a.

Dodaje kako bi vezanje sigurnosnim pojasevima na stražnjem sjedalu trebalo postati navika kojom ćemo zasigurno smanjiti statistiku smrtno stradalih osoba na našim prometnicama. Članak 163. Zakona o sigurnosti na cestama propisuje kaznu od 500 kuna za nevezanje na stražnjem sjedalu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene