Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najmoderniji dokument

Novu vozačku dozvolu gotovo je nemoguće krivotvoriti: Poznato je i hoće li se mijenjati njezina cijena

Nova vozačka dozvola
Nova vozačka dozvola Foto: Dnevnik Nove TV
Počelo je izdavanje vozačke dozvole druge generacije. Ovaj dokument gotovo je nemoguće krivotvoriti, riječ je o najmodernijim zaštitnim sustavima. Novosti ima i kod izdavanja osobne iskaznice. Vlada je predložila izdavanje bez obzira na mjesto boravišta i prebivališta.

Sve o vozaču zapisano je na novoj vozačkoj dozvoli. Državna administracija bilo koje zemlje članice može elektroničkim putem pročitati sve podatke iz čipa, u čipu se nalaze svi podaci koji se nalaze na površini kartice, na prednjoj strani kartice i stražnjoj strani, ograničenja, kategorije koje vozač ima. Krivotvoriti ovaj dokument gotovo je nemoguće.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opreza nikad dosta Sezona blagdana raj za provalnike, policija savjetuje: Obratite pozornost na desetak ključnih stvari

"Na vozačkoj dozvoli uz nove elektroničke komponente unaprijeđeni su i svi elementi zaštite tako da smo dobili jedan dokument na najvišeoj mogućoj razini što se tiče sigurnosti", pojasnio je Blaž Sviličić, direktor sektora proizvodnje u AkD-u.

Pročitajte i ovo Krađa automobila u Bukovačkoj ulici - 2 NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ "Tko to vozi naš auto?": Majka i otac izbezumljeno trčali za ukradenim vozilom u kojem je bilo dijete

Iako je riječ o trenutno najmodernijem dokumentu cijena izrade nove vozačke dozvole neće se mijenjati, a građani je mogu zatražiti online odnosno u svim policijskim upravama ili postajama.

Više pogledajte u videu

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene