Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŽIVOT NA CESTI

Žaba, kornjača i dva zeca koji se pare: Znakovlja luda u Hrvatskoj nalaze se svuda

Aktualno Galerija Neobični znakovi - 2 Neobični znakovi - 2 Foto: DNEVNIK.hr Neobični znakovi - 1 Neobični znakovi - 1 Foto: DNEVNIK.hr Neobični znakovi - 3 Neobični znakovi - 3 Foto: DNEVNIK.hr Neobični znakovi - 4 Neobični znakovi - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Neobični znakovi - 5 Galerija 1/5 >>
Žabe, dječje poruke, zečevi. Sve životniji prometni znakovi privlače pozornost vozača. A budući da jako dobro obavljaju funkciju prometnog znaka, uskoro bismo mogli imati sve više znakova s dušom.

Što nam govore znakovi pored puta? Nekome ništa, nikome svašta. Što znači znak žabe u Zagrebu u Maksimiru? Odgovore na ta pitanja za Dnevnik Nove TV pokušala je doznati reporterka Barbara Golja.

"Znači da bi ti žaba iskočila na ulicu i da bi ti štetu napravila. Ako bi se okliznula kola na nju ili se preplašili, ako bi iskočila žaba ili krokodil", maštovita je Katarina.

Pročitajte i ovo Zabrana parkiranja Hmm... Znak upozorenja nasmijao Hrvate: ''Vidio čovjek s kim ima posla''

Neki su i iskreni pa kažu kako ne usporavaju zbog žaba. A u Zagrebu, na Savici, nalazi se znak za kornjaču.

"Najveća populacija barskih kornjača se nalazi ovdje na jezerima Savice i životinje ne znaju niti za semafor niti za zebru, ne znaju za cestu kao takvu da postoji prometnica", objasnila je ravnateljica parka Maksimir Nika Dolenc.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna kreativno rješenje FOTO "Ovdje radi moj tata": Neobičan prometni znak osvanuo na gradilištu autoceste, pogledajte o čemu se radi

Još prije nekoliko dana kao prometni znak na gradilištu autoceste Sisak-Zagreb u Žažini snimljen je i znak na kojemu piše "Ovdje radi moj tata". No, vjerojatno mu se dogodila neka birokracija.

Dolenc govori kako se nakon ideje za znak obratila Gradu Zagrebu, Gradskom uredu za prostorno uređenje i Upravi za ceste. No neobičnih znakova ima i drugdje. Na Visu tako stoji znak dva zeca koji se pare. Ali što on znači?

Pročitajte i ovo Prometni znakovi u Mostaru Što kažete? Prometni znakovi u Mostaru zbunili mnoge, tko je ovdje lud?

Znači da ima razigranih mještana ili turista jer je na znaku prvotno bio samo jedan zec. A svi ti neprijeteći znakovi neće proći nezapaženi, jer su puno draži i življi od znaka ograničenja brzine ili ležećeg policajca.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene