Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje za cestarski krak

Na suđenju za aferu Remorker izvrijeđali Sapunara: "Lažeš, se*eš! Ti si uzeo novac!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krunski svjedok u cestarskom kraku afere Remorker, bivši financijski direktor HAC-a Josip Sapunar, u ponedjeljak se na zagrebačkom Županijskom sudu suočio s optuženicima koji su ga zbog ranijih optužbi da su sudjelovali u izvlačenju novca nazvali lažljivcem.

"Izrazito mi je zadovoljstvo što jednom profesoru i doktoru mogu reći u lice da laže", odgovorio mu je u ponedjeljak optuženi Damir Kezele.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zlouporaba položaja i ovlasti USKOK podigao optužnicu protiv Božidara Kalmete Slika nije dostupna Afera Remorker Spreman za obranu: Kalmeta čeka poziv USKOK-a

Optuženi Jurica Prskalo Sapunara je nazvao lažljivcem koji mu je uništio obitelj, dok mu je Mario Lovrinčević kazao da je on uzeo novac.

"Lažeš, se*eš, glupi, lažeš, smeće jedno. Dao si mi novac? Lažeš sve, ti si uzeo novac", kazao je Lovrinčević. 

Uz bivšeg ministra Božidara Kalmetu, koji otpočetka odbacuje optužbe i tvrdi da je žrtva političkog progona, optužnicom su obuhvaćeni i njegovi najbliži suradnici iz ministarstva – bivši državni tajnik te predsjednik Nadzornog odbora HAC-a Zdravko Livaković i državni tajnik Milivoj Mikulić koji je također bio u upravi HAC-a. U optužnici se spominje i bivši čelnik HAC-a i Hrvatskih cesta (HC) Stjepko Boban, čelnici građevinskih tvrtki Damir Kezel, Miroslav Bunić i Petar Pečin te ljudi iz HAC-a i HC-a Jurica Prskalo i Sandro Vukelić.

Nekadašnji financijski direktor HAC-a Sapunar još je u istrazi Livakovića i Mikulića prokazao kao osobe kojima je nosio novac što su ga HAC-ovi podizvođači uplaćivali na austrijski račun češke tvrtke Remorker u vlasništvu Igora Premilovca, koji je poput Sapunara, nakon priznanja Uskokovih optužbi, sporazumno osuđen na povrat novca i rad za opće dobro. Nagodbu s tužiteljstvom, nakon priznanja optužbi, postigao je i bivši direktor u Viaduktu Ivan Berket.

Drugi krak afere Remorker proširio se na Hrvatsku gospodarsku komoru i njezina dugogodišnjeg čelnika Nadana Vidoševića. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene