Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Naše nasilje, vaše nasilje"

Frljić komentirao incident na svojoj predstavi: ''Ovo pokazuje koliko je situacija u Europi loša''

Oliver Frljić (FOTO: PR)
Oliver Frljić (FOTO: PR)
Redatelj Oliver Frljić komentirao je prosvjede na svojoj predstavi u Češkoj. Ističe da incident na kojem je intrevenirala i policija pokazuje koliko je situacija u Europi loša.

"Ne znam je li ovo dosad neviđeno. Slične stvari događale su se i tijekom izvedbi Living Theatera. Ovo pokazuje koliko je situacija u Europi loša, promijenile su se zemlje u kojima ne bismo očekivali takve stvari", rekao je redatelj za N1 televiziju.

Pročitajte i ovo Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše" Prosvjednici u Izraelu Četvrti dan zaredom Prosvjednici s bakljama pred zgradom parlamenta: Traže nove izbore i optužuju izraelsko vodstvo

"Na ovo sam pokušavao upozoriti prije dvije godine, ali tada su mi se smijali i govorili da je pretjerano. Sada se pokazuje da je dijagnoza bila točna i precizna", rekao je Frljić dodajući kako je "znakovito" što ovu predstavu još nisu imali priliku igrati u Zagrebu.

Podsjetimo, 30 prosvjednika došlo je na predstavu kazališta u Brnu i desetak minuta nakon početka upalo na scenu te stalo između glumaca i publike s ciljem da spriječi izvedbu predstave.

Na poziv organizatora festivala intervenirala je policija, koja je naredila prosvjednicima da napuste scenu i istjerala ih iz kazališta.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene