Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OTKRIO SVE

Nakon snimke objavljene u Provjerenom, u kojoj je svjedok priznao da je lagao na sudu ne bi li spasio Kalmetu zatvora, o svemu se oglasio i DORH

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr)
Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Emisija Provjereno objavila je ekskluzivnu snimku koja će izazvati potres u pravosuđu, koje je posljednjih tjedana načeto sa svih strana. U njoj osumnjičenik priznaje da je lagao na sudu kako bi mu zauzvrat dali oslobađajuću presudu. O tome se oglasio i DORH.

Reporterka Provjerenog Ana Malbaša, istražujući navode koji kompromitiraju suce, našla se sa svjedokom druženja s Mamićeve fotografije, Dragom Tadićem, bivšim direktorom Osijek Koteksa, osumnjičenim za izvlačenje novca iz te tvrtke.

Pročitajte i ovo Provjereno: iznajmljivanje ilegalnih objekata - 3 Donosi Provjereno Načelnik iznajmljuje ilegalne objekte na koje je potrošio desetke tisuća eura i mrtav hladan tvrdi: "Pa pola je Hrvatske ilegalno izgrađeno" Provjereno o nepravilnostima u općini Vođinci - 4 Večeras u Provjerenom Načelnik potrošio desetke tisuća eura na ilegalne objekte, a njegov je odgovor nevjerojatan: "Pa što da ja radim?"

Njegove izjave dokazuju ono što svi građani znaju - pravosuđe jest rak-rana ovog društva. Drago Tadić priznao je kako se dogovaraju, pregovaraju, namještaju sudski procesi.

Konkretno, priznao je kako je on sam mijenjao iskaz, odnosno lagao na sudu kako bi Božidara Kalmetu učinio slobodnim čovjekom. Učinio je to nadajući se kako će u zamjenu dobiti oslobađajuću presudu, u njegovu slučaju vezano za Branimira Glavaša.

Na upit novinara o tome što će DORH učiniti nakon ovih najnovijih saznanja, iz državnog odvjetništva poručuju da su u tijeku izvidi.

Priopćenje DORH-a prenosimo u cijelosti.

"Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, nakon objavljenog teksta u jednom tjedniku u kojem se ukazuje na sumnju da bi bilo počinjeno kazneno djelo za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti, zatražilo dostavu dokaza kojima raspolažu, što je jučer i učinjeno.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu nastavlja s provođenjem izvida i prikupljanjem činjenica i dokaza potrebnih za donošenje državnoodvjetničke odluke, a izvidi se odnose i na snimku čiji je dio objavljen u jednoj televizijskoj emisiji", priopćeno je iz državnog odvjetništva.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene