Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljubitelji jedrenja na svojem

Gužva u pulskoj luci, više od 60 jedrilica odmjerilo snage: "Jako je zahtjevno i psihički i fizički"

Pulska regata - 2
Pulska regata - 2 Foto: DNEVNIK.hr
U pulskoj luci u nedjelju je bila gužva. 59. pulska regata – pod arenom okupila je mnoge ljubitelje jedrenja, a jedni uz druge, plovili su profesionalci i rekreativci.

Više od 60 jedrilica, u pulskoj luci odmjerilo je snage. Posade iz Italije, Slovenije i Hrvatske na istom su bile zadatku – tko će prvi do cilja.

"Jako je zahtjevno, stvarno treba te škote povlačiti, izvlačiti, sve treba biti pravovremeno, zahtjevno je i psihički i fizički", kazala je Elizabeta Crnković iz posade Kineziološkog fakulteta u Zagrebu u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Line Dollar.

A na ovoj regati, sve to, uz jednu posebnost.

"Poanta ove priče je da će brodovi i najbrži, ovdje ima vrhunskih posada i brodova, cijelo vrijeme biti zajedno s onima koji su došli recimo sa suprugom, djecom ili sa susjedom", rekao je organizator Hrvoje Markulinčić.

Pročitajte i ovo Brodovi NATO-a u Splitu - 1 NATO-ovi brodovi U Split stigla kanadska fregata - dolaze još četiri ratna broda i s njima oko tisuću mornara: "To je dobro i za međunarodne odnose"

Pia, Grga i Ian bili su među najmlađim natjecateljima. Osim malih problema oko kormila, kažu, jedrenje je bilo više nego odlično. Popuštanja u regati nije bilo.

"Dečki su se derali na mene - 'daj ruke, daj, daj, daj', ja kažem 'ne mogu'. Nemam te force ja u rukama za borbu sa vjetrom", navodi jedriličarka Sandra Buić Benkotić.

Vjetar se neprestano mijenjao u smjeru i intenzitetu. Maurizio Guliermo, kapetan pobjedničke posade, navodi da su stigli prvi jer su možda radili malo bolje od drugih.

Cijeli prilog pogledajte u videu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kapetan isprva sve negirao Usred regate turistički kruzer uletio među jedrilice i zabio se u jednu, gledatelji šokirani: "Nikada neću zaboraviti taj udarac"

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene